Berga i Castellar del Riu celebren la diada castellera dels Països Catalans amb colles d'arreu del país

Durant el cap de setmana hi haurà actuacions dels Castellers de Berga, els Castellers del Riberal, els Castellers de Mallorca i la Muixeranga de la Plana que s'emmarquen en els actes del Pi de les Tres Branques

Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:58h
Els Castellers de Berga al Pi de les Tres Branques.
Els Castellers de Berga al Pi de les Tres Branques. | Castellers de Berga
Berga i Castellar de Riu viuran actuacions de representants del Principat, la Catalunya del Nord, les Illes Balears i el País Valencià. La diada castellera dels Països Catalans, que ha estat concebuda a l’entorn de l’Aplec del Pi de les Tres Branques, va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius per al 2022 de l’Ajuntament de Berga. La ciutadania va decidir que es destinessin 5.000 euros de diners públics a l’esdeveniment.

Aques dijous ja arribarà la primera colla a la ciutat de Berga: els Castellers del Riberal, provinents de Bao (Rosselló). Els de la Catalunya del Nord compartiran assaig i sopar amb els Castellers de Berga, al Cine Catalunya. El divendres se’ls farà una visita guiada per Berga i, a la tarda, hi haurà un assaig a la Plaça de Sant Pere.

Dissabte al matí, arribaran a la ciutat els Castellers de Mallorca i la Muixeranga de la Plana. El consistori farà una rebuda institucional als representants de les formacions dels territoris dels Països Catalans. A dos quarts de 6 de la tarda, tindrà lloc la diada castellera a Berga, a la Plaça dels Països Catalans, on també hi participaran els Xics de Granollers.

El diumenge, les formacions dels diversos territoris participaran al centenari Aplec del Pi de les Tres Branques, al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. L’arbre monumental és considerat un símbol de la unitat dels Països Catalans. Després del dinar al Cine Catalunya, les colles tornaran als seus territoris d’origen.

La diada dels Països Catalans, a més a més de l’Ajuntament de Berga, també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar del Riu, del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Escola Vedruna. Després d’aquest cap de setmana, els berguedans començaran les vacances i no tornaran a actuar fins al setembre.

Els Castellers de Berga van actuar a Bao, al costat dels Castellers del Riberal, el juny de 2014, en el marc del Festival Identi’Cat. Els berguedans també van fer estada a les Illes Balears i van actuar a la Plaça de Cort, a Palma, l’octubre de 2018, acollits pels Castellers de Mallorca. Al País Valencià, els de la camisa blava no hi han actuat mai.

 
Arxivat a