Els alcaldes del Berguedà reclamen al Govern més places públiques de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

El Consell Comarcal preveu concretar una trobada amb el departament de Drets Socials per exposar-li les mancances en oferta de places públiques

Redacció
11 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:52h
Trobada aquesta tarda del Consell d'alcaldes del Berguedà
Trobada aquesta tarda del Consell d'alcaldes del Berguedà | CCBerguedà
El Consell d'acaldes del Berguedà celebrat aquest dilluns a la tarda a l'Espunyola, ha donat suport a la demanda de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà que la Generalitat doti de places públiques de llar-residència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual la comarca.

Representants de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà han exposat als alcaldes la necessitat que la Generalitat doti el Berguedà de places públiques per cobrir la demanda existent. La gerent de l’entitat, Ester Comellas, ha explicat que la comarca està infradotada -actualment només compta amb 12 places- i acumula una llista d'espera de 22 persones. A diferència d'altres territoris similars al Berguedà, com el Solsonès, que disposen de 23 places, o el Ripollès, que en tenen 70. Comellas ha detallat que de cara al 2028, caldran 60 noves places a la comarca per cobrir amb la demanda. El 2002 va ser el darrer any que van sortir aquestes places al Berguedà.

La gerent de la Fundació ha demanat el "suport" dels representants polítics a través d’un acord entre alcaldes que reclami a la Generalitat dotar de les places necessàries el Berguedà. Des de la Fundació impulsanen un projecte per disposar de noves places de llar-residència amb la construcció d'un equipament d'aquestes característiques a l’antic hotel El Blat a Terradelles (Bagà). Aquest projecte preveu crear 24 places públiques noves.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara s’ha compromès a redactar un acord en nom del Consell d'alcaldes per avalar territorialment la petició de l'entitat. Així mateix, ha informat que s’ha demanat hora per parlar amb responsables del departament de Drets Socials per explicar-los la situació del la comarca i les necessitats de places públiques de llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual. "Estem tots d’acord que hi hagi aquestes places i donarem suport a la demanda de la fundació perquè és un servei del tot necessari per a la comarca", ha declarat el president Lara. "Vetllarem perquè la Generalitat contempli aquestes places en les seves previsions", ha dit.