L'Ajuntament de Cercs prohibeix l'accés amb vehicle de motor a Pedret entre juliol i agost

El consistori col·locarà una cadena a l'altura de l'entrada de l'abocador que impedirà l'accés de cotxes i motos a la zona; els banyistes només podran accedir-hi a peu

Joan Obiols
11 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:32h
Pont de Pedret (arxiu).
Pont de Pedret (arxiu). | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Cercs ha aprovat aquest dilluns tancar l'accés de vehicles motoritzats a la zona del Pont de Pedret per evitar aglomeracions als vorals de la carretera que connecta la zona des de Berga. Així, el Camí de Pedret, amb una distància de 2,5 quilòmetres i amb inici a l'Institut Guillem de Berguedà, quedarà tallat amb una cadena a l'altura de l'entrada de l'abocador comarcal Font Ollera, almenys, durant tot el juliol i agost, segons ha explicat l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, a NacióBerguedà.

Des del consistori justifiquen la decisió arran de les queixes rebudes per l'estacionament de vehicles als vorals del Camí de Pedret. En particular, destaquen l'advertiment que han fet els Bombers de Berga en relació amb "les dificultats d'activar un servei d'emergència" en casos d'incendi o salvament de persones. També ho justifiquen pel "risc potencial" que suposa per a la seguretat viària i la protecció del medi ambient, així com per a la seguretat general i la salut pública.

Segons ha declarat Calderer, la cadena s'instal·larà a l'altura de l'abocador comarcal -en el terme municipal de Cercs- a partir d'aquesta setmana. La intenció, ha explicat l'alcalde, és mantenir el pas tancat de vehicles durant tot el juliol i l'agost, però ha evitat fixar una data concreta per reobrir-lo: "No hi ha un termini establert perquè si hi ha molt de moviment durant la primera setmana de setembre, allargarem el tancament". La mesura, segons ha explicat el batlle, està pensada únicament pels mesos d'estiu.

Així doncs, tothom qui vulgui accedir al Pont de Pedret durant aquest període haurà de fer-ho a peu. Les persones que vulguin apropar-se amb vehicle podran deixar-lo a Cal Rosal, a l'inici de la via verda del Llobregat, o estacionar a Berga i baixar a peu pel Camí de Pedret. De totes maneres, des del consistori estudien la possibilitat d'habilitar un aparcament a prop de l'abocador. En aquest sentit, s'està parlant amb el propietari d'un camp situat a 100 metres de la instal·lació de Font Ollera per situar-hi una zona d'aparcament. 

Pel que fa a les visites culturals a l'església de Sant Quirze de Pedret durant els caps de setmana, l'Ajuntament valora quin sistema pot implementar per assegurar als visitants fer les visites dins l'horari previst (de les 10 a les 13 hores). Calderer ha explicat que s'està acabant de perfilar la idea, que consistiria a col·locar un vigilant durant les hores de les visites a la cadena perquè obri i tanqui el pas.
Arxivat a