La PAHC del Berguedà abandona la casa ocupada a Puig-reig

L'únic ocupant de l'habitatge pot empadronar-se al municipi i ser reallotjat a un altre lloc

Redacció
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:18h
Habitatge que van ocupar els membres de la PAHC a Puig-reig
Habitatge que van ocupar els membres de la PAHC a Puig-reig | Aida Morales

Membres de la PAHC Berguedà ocupen un habitatge a Puig-reig Foto: Aida Morales


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà ha acabat l'anomenada Obra Social que realitzaven al barri de Cal Casas de Puig-reig i, per consegüent, han abandonat la casa que van ocupar el 27 de desembre i que, fins a principis de juny, ha acollit fins dues famílies. En una primera instància, va ser el lloc on van viure durant uns mesos els sis membres de la família Cortés, tres dels quals menors d'edat, i poc després i fins el final, Josep Maria Domènech, qui finalment s'ha pogut empadronar al poble i optar a un PIRMI. 

Durant tots aquests mesos, la polèmica entorn d'aqueta ocupació va estar a l'ordre del dia. Els punts de vista de l'Ajuntament de Puig-reig i de la PAHC eren oposats, i les negociacions es van fer dures i tenses. Davant d'aquest fet, i dels posteriors talls de subministrament elèctric i d'aigua, la Plataforma va aconseguir el reallotjament de la família Cortés a Manresa, tot i que Domènech s'hi va quedar “en unes situacions extremadament precàries”. 

No obstant això, “i després de dos anys al municipi”, expliquen que aquest va poder empadronar-se, tot i que a l'edifici de l'Ajuntament. Una “jugada grotesca”, declaren, però que la PAHC va acceptar amb voluntat d'arribar a un acord que millorés la situació de l'afectat. 

Segons han informat, des de principis de juny, Domenech ha estat traslladat a un altre habitatge amb “millors condicions”. En aquest sentit, la PAHC va retornar la claus de l'habitatge de Cal Casas, tot i que afirmen que “reneixerà al municipi quan faci falta”, així com a qualsevol altre punt de la comarca, si la situació d'alguna família ho requereix.

En valoració de tot aquest procés, la Plataforma considera que ha pogut realitzar una feina primordial, que s'ha solucionat la problemàtica de dues famílies i que, entorn de tot això, s'estan mantenint reunions amb els responsables de serveis socials i d'habitatge de la comarca i dels municipis amb més problemes.
Arxivat a