1 de 10
JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

La pedalada de la plataforma Stop JJOO per reivindicar un Pirineu viu fa parada a Berga aquest diumenge

El Casal Panxo i el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà organitzen una rebuda al vespre

Manifestació contra els Jocs Olímpics d'Hivern a Puigcerdà. | ACN
per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 8 de juliol de 2022 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plataforma Stop JJOO ha organitzat una pedalada que recorrerà, a partir d'aquest dissabte i fins al dia 16 de juliol, les sis comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran a més del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès per reivindicar un Pirineu Viu. Es farà parada a cada territori organitzant activitats variades que volen fomentar la participació de la gent que hi habita, des de la crítica al "model imperant" a fer una crida per plantejar alternatives. A banda, es complementaran amb actes festius, culturals i musicals.

Berga és l'escenari aquest diumenge, 10 de juliol, de l'arribada de la segona etapa provinent de Puigcerdà, amb 76 quilòmetres i un desnivell positiu de 1440 metres. La rebuda es farà al Casal Panxo, on la mateixa entitat, juntament amb el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, ha organitzat un conjunt d'activitats al vespre. L'endemà, la pedalada sortirà de Berga per a dirigir-se a Sant Llorenç de Morunys, amb un recorregut de 21 quilòmetres i 810 metres positius.


La PedalaPirineu vol ser una ruta popular pel territori Pirinenc que neix de la confluència entre els amants de la bicicleta, la serralada i la plataforma Stop JJOO. L'objectiu és defensar un nou model allunyat de l'actual amb "macroprojectes". Tot i que admeten que la candidatura olímpica s'ha anat "volatilitzant", reiteren que la plataforma "segueix viva" i per això han decidit impulsar aquesta iniciativa. Els ciclistes es desplaçaran de vall en vall, recorrent ports de muntanya i pobles i aprofitant per fer parada a cada comarca, que serviran per "fer denúncia de fracassos i agressions derivades del model existent, però també, es voldrà visibilitzar les iniciatives transformadores que existeixen".

 

Participació