1 de 10
economia

L'Ajuntament de Berga bonificarà l'IBI de l'Hospital durant quatre anys

L'equip de govern ho justifica pel "servei públic" que ofereix a la població de la comarca i perquè, fins ara, el centre no havia pagat l'impost, ja que el consistori n'era el propietari

Hospital Sant Bernabé de Berga. | Arxiu NacióBerguedà
per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'equip de govern de Berga ha anunciat que estimarà la sol·licitud que ha presentat l'Hospital de Berga per bonificar l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI) durant quatre anys. Així doncs, la petició quedarà aprovada aquest dijous a la tarda durant la celebració del ple de juliol i amb el vistiplau de la CUP i ERC, a diferència de l'anterior ple, quan van rebutjar la mateixa petició al Liven i Berga Residencial. Aquest moviment suposa un estalvi pel centre sanitari de 191.310 euros (47.827 cada any).

El regidor d'Hisenda, Maria Miró, ha explicat que el govern ha donat llum verda a l'exempció del pagament per dos motius principals. Primer, perquè considera que l'Hospital ofereix "un servei públic a la població de tota la comarca". "No hi ha res que sigui més servei públic que l'Hospital", ha dit. El segon motiu és que, fins ara, el centre no havia pagat l'impost perquè el consistori n'era el propietari fins al trasllat de la gestió a la Generalitat, ara fa dos anys: "Considerem que si no s'havia pagat mai, ara no cal que s'hagi de pagar".


La decisió amb l'Hospital es diferencia amb la de Liven i Berga Residencial en el ple del mes de juny, quan la CUP i ERC es van mostrar contraris a aplicar-los la bonificació perquè consideraven que l'ordenança que ho regula no disposava d'uns "requisits objectius" que determinessin en quins casos i quantitats s'havia de concedir l'exempció de l'impost. En aquell ple, el regidor Miró va instar els grups municipals a reunir-se "pròximament" en la comissió d'ordenances per establir uns nous criteris. De moment, no s'ha fet, però Miró ha explicat que serà en les pròximes setmanes i que es vol presentar la nova proposta al ple d'ordenances del pròxim octubre.

 

Participació