L'antiga duana d'Andorra acollirà un centre d'informació sobre el Cadí-Moixeró

El conseller Pelegrí firma un conveni per cinc anys amb l'alcalde de la Seu d'Urgell

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:15h
El conseller de Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha signat aquest dijous un conveni amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per millorar la promoció i difusió dels parcs naturals Cadí-Moixeró i l'Alt Pirineu. En aquest, s'ha establert la posada en funcionament del nou punt d'informació que tindran aquests a l'antiga duana d'Andorra, a l'entrada de la Seu d'Urgell. 

Segons ha informat la Conselleria, l'Ajuntament cedirà l'espai, assumirà les despeses de manteniment i conservació de l'edifici, mentre que el Departament d'Agricultura es farà càrrec de les despeses relacionades amb el servei del centre d'informació. La nova seu suposa un salt qualitatiu, ja que l'Alt Urgell no disposava fins el moment de cap centre d'informació del parc del Cadí-Moixeró. Per contra, només tenia una caseta de fusta situada a Montferrer on prestava serveis informatius sobre el parc de l'Alt Pirineu als visitants. 

Per a Pelegrí, aquest nou centre és “una oportunitat per apropar aquests dos espais protegits als ciutadans” així com per promocionar i difondre els valors naturals, ambientals i ecològics dels dos parcs. Amb aquesta millora, d'altra banda, es pretén atreure un turisme de qualitat que aporti valor afegit al territori i que sigui responsable ambientalment. El conveni de col·laboració té una vigència de cinc anys.