La Diputació destina 68.000 euros als municipis del Berguedà per potenciar la compra de material tecnològic

L'objectiu és facilitar l'activitat del dia a dia dels consistoris i la implementació del teletreball

Joan Obiols
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:19h
Marc Verdaguer i Josep Lara a la seu del Consell Comarcal del Berguedà.
Marc Verdaguer i Josep Lara a la seu del Consell Comarcal del Berguedà. | Joan Obiols
El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer ha presentat aquest dimarts davant el Consell Comarcal del Berguedà, una partida econòmica de 68.290 euros pels 31 municipis de la comarca perquè els seus ajuntaments puguin adquirir material tecnològic que serveixi per a l'activitat del seu dia a dia i potenciar el teletreball.

El diputat Marc Verdaguer ha remarcat que l'ajuda vol facilitar als ajuntaments l'adquisició de tota classe de dispositius electrònics i material informàtic, com ara portàtils, webcams, softwares i programaris. El municipis podran sufragar els costos de qualsevol compra tecnològica que hagin fet durant el 2022.

És el segon any que la Diputació destina aquest tipus de suport econòmic als pobles de menys de 20.000 habitants de la província de Barcelona i a les quatre Entitats Municipals Descentralitzades. La distribució en cada municipi s'ha fet seguint criteris de població.

La presentació d'aquest dimarts s'ha emmarcat en una visita institucional que el diputat Marc Verdaguer ha fet als ajuntaments dels municipis més petits de la comarca, com ara Castellar de n'Hug, Gisclareny, Saldes, Vallcebre, Castell de l'Areny i Sant Jaume de Frontanyà. L'objectiu ha estat conèixer de primera mà les seves necessitats tecnològiques i traslladar-los les diferents vies d'ajuts que ofereix la Diputació.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara ha declarat que la pandèmia ha posat al descobert les mancances de molts ajuntaments per adaptar-se a la transformació digital. En aquest sentit, ha valorat el paper de la Diputació per donar-los "un cop de mà".