El Patronat diu que cal acotar l'horari de finalització dels passacarrers i la Patum de plaça

Destaca que l'arribada de la passada de dissabte a la plaça de Sant Pere va ser "molt massiva" i que es podria haver evitat amb la celebració dels concerts

Joan Obiols
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:19h
Ball de gegants a la plaça de Sant Pere durant el passacarrers de dimecres.
Ball de gegants a la plaça de Sant Pere durant el passacarrers de dimecres. | Joan Obiols
El Patronat de la Patum es va reunir aquest divendres passat, 1 de juliol, per valorar el desenvolupament del Corpus d'enguany, que es va celebrar entre el 15 i el 19 de juny. Un dels punts més destacats de la trobada és la consideració que es fa sobre la necessitat d'acotar l'horari de finalització dels passacarrers de dimecres i dissabte, així com de la Patum a la plaça.

L'ens assenyala que l'arribada de la passada de dissabte a la plaça de Sant Pere va ser "molt massiva", un fet que s'hauria pogut evitar amb la celebració dels concerts programats, explica el Patronat. En aquest sentit, es valoren "positivament" els concerts realitzats dijous i divendres, i es trasllada un agraïment a les entitats col·laboradores. A tot això, el Patronat proposa l'adopció d'un protocol per evitar "possibles situacions de risc" relacionades amb la gran afluència de persones. D'altra banda, es reitera "la necessitat" d'evitar la concentració de salts en un mateix tram o plaça, tal com va passar dissabte a la plaça Sant Joan, on es van fer dos salts seguits i els Tirabols.

També es recomana la celebració de la prova del foc "amb més antelació", amb l'objectiu de poder comunicar qualsevol incidència a l'empresa fabricant dels fuets. Respecte al sistema d'emmagatzematge dels fuets a la plaça de la Ribera, s'assenyala que caldrà establir "alguna mesura correctora". Pel que fa a la celebració dels 400 anys de diverses comparses, el Patronat proposa implementar "millores" en futurs aniversaris per la seva integració en la resta de la programació de la festa. Per últim, s'insta l'Ajuntament de Berga i les comparses perquè "avancin" en la planificació i la preparació dels actes de la Patum 2023.
 
Arxivat a