Meritxell Iglesias, la berguedana amb la millor nota de selectivitat

La jove de l'Institut Guillem de Berguedà ha tret un 9,5 en la fase general i estudiarà Dret a ESADE

Joan Obiols
01 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:14h
Meritxell Iglesias, la millor nota de la selectivitat 2022 al Berguedà
Meritxell Iglesias, la millor nota de la selectivitat 2022 al Berguedà | Cedida
Meritxell Iglesias té 17 anys i és nascuda a Santpedor, però fa poc es va traslladar a Cal Rosal i ha cursat el batxillerat social a l'Institut Guillem de Berguedà. Poc s'esperava quan va arribar que es convertiria en la millor nota de la selectivitat a la comarca. Iglesias ha aconseguit un 9,5 en la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) i una nota de tall de 13,75 sobre 14. El pròxim curs té previst iniciar els estudis de Dret a ESADE gràcies a una beca que li han donat. Iglesias ha explicat a NacióBerguedà que per entrar-hi només necessitava un aprovat a la selectivitat, ja que el centre és privat. Tot i això, afirma que el primer dia dels exàmens va anar-hi molt nerviosa. "Et fiquen molta por al cos i després no és per tant, l'ambient era com si estiguéssim d'exàmens finals", declara.

La jove estudiant esperava treure una bona nota perquè va mirar les correccions dels exàmens i va veure que li havien anat "molt bé". De fet, en la part general té un 10 en Llatí i Castellà. Les altres, català, anglès i història ronden entre el 9 i el 9,5. De la part específica destaca el 10 d'Economia de l'Empresa, tot i que ha reconegut que és la prova que li va costar més: "Es van passar una mica perquè no tenia res a veure amb els exàmens d'edicions passades. Era molt rebuscada". També ha recordat que va tenir algunes dificultats en l'examen de Català.

La mitjana de batxillerat de la Meritxell també ha estat excel·lent, de primer i segon té un 9,91 i ha estat reconeguda amb la matrícula d'honor. Es descriu com una estudiant que treballa "sota pressió i a última hora", tanmateix, destaca que el més important és portar bé el curs: "Si treballes a les classes i als exàmens treus bones notes, la selectivitat no anirà gaire diferent perquè és el mateix temari". Per afrontar les PAU, detalla que va repartir-se bé el temari i va estudiar "molt fort" les dues setmanes abans, els últims dies els va deixar només per repassar.

Havent finalitzat els estudis i tenint assegurada l'entrada a ESADE, Iglesias dedicarà l'estiu adescansar i a buscar feina perquè vol anar a viure a Barcelona a partir del curs que ve.

Un 99,4% d'aprovats al Berguedà
Al Berguedà es van examinar un total de 169 alumnes a les proves de les PAU d'aquest juny, dels quals 168 han aprovat. Així, el percentatge d'aprovats ha estat del 99,4%, amb una nota mitjana de 6,987, tímidament per sobre de la catalana, que ha estat de 6,870.

A l'Institut Guillem de Berguedà, d'on surt la millor nota de la comarca (9,5) de la Meritxell Iglesias, es van presentar 72 alumnes amb un 100% d'aprovats. A l'Escola FEDAC Xarxa, l'altre institut de la ciutat on es cursa batxillerat, han aprovat els 13 joves que van fer les PAU. Casualment, dues alumnes han aconseguit la millor nota de l'institut: els dos 8,4 de Mar Civil i Eulàlia Llorenç.

A l'Institut Pere Fontdevila de Gironella han aprovat els 37 alumnes. La millor nota és el 9 de la Judit Garrote. A l'Institut de Puig-reig també tenen el 100% d'aprovats entre els 26 alumnes examinats. En aquest cas, la millor nota és de la Paula Veas, amb un 8,6.

Per últim, a l'Institut Alt Berguedà, es van presentar 21 alumnes i només va suspendre un d'ells. La millor nota és el 8,9 de la Maria Jové.