La coral infantil Les veus de Gironella celebra els 10 anys amb una cantata d’Albert Guinovart

Es farà aquest divendres a les sis de la tarda al Local del Blat

Redacció
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:52h
Assaig de Les veus de Gironella.
Assaig de Les veus de Gironella. | Les veus de Gironella
La coral infantil i juvenil Les veus de Gironella celebra aquest divendres 1 de juliol, a les sis de la tarda al Local del Blat, els seus 10 anys d'història amb la cantata "Arion i el dofí", un espectacle per nens a dues veus amb solistes i una orquestra de set músics en directe.

"Pràcticament és una obra de teatre musical, ja que els solistes interpreten els diferents
papers del mite i la coral; amb les cançons, es narren les aventures d’aquest jove poeta grec anomenat Arion", explica la Maria Casellas, directora de la Coral. El paper de solistes el tindran Miquel Gili i Martí Pons, tots dos vinculats a l’entitat en cursos anteriors, i la mateixa Maria Casellas.

La cantata ha estat escrita per Albert Guinovart i, segons comenta el director del musical, Marc Comabella, "ha estat un repte, ja que musicalment és complexa, però tot i la dificultat ha estat molt enriquidora i la coral se n’ha sortit molt bé. A més, el fet de tenir set músics en directe també és un plus que suma, tant pel resultat final com per l’experiència que representa pels cantaires".

Els músics que formen l’orquestra són del Berguedà i del Bages, com el Pau Farré, el Martí
Solà, el Sergi Renom o el mateix Marc Comabella. A més, alguns d’ells, quan eren més petits, havien format part de la coral, com és el cas de la Núria Carreras, que divendres tocarà el contrabaix. A part dels músics, també s’ha comptat amb altres col·laboradors del poble, com l’Ariadna Colillas, excantaire de la coral que ha fet la il·lustració que acompanya el cartell. El concert compta amb el suport de l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Gironella. L'entrada és lliure, tot i que a la sortida hi haurà taquilla inversa per qui vulgui col·laborar.

Dues parts diferenciades
A part de la cantata Arion i el dofí, el grup de petits de la coral també aportarà el seu granet de sorra al concert amb la cantata d'un recull de cançons del món. "Són cançons adaptades a la seva veu que hem extret del llibre La volta al món en 25 caçons de Toni Giménez", explica Maria Casellas. "Aquest repertori és més adequat a la seva edat i l’hem escollit perquè lliga molt bé com a introducció de la cantata". D’aquesta manera, els petits també formaran part de la celebració del desè aniversari de la coral.

Deu anys d’experiències
La coral està formada per una vintena de nens i nenes de 3 als 17 anys. Creada l’any 2012, ha interpretat repertoris molt variats i ha participat en nombrosos actes del poble, com el pessebre vivent, L’Onze de setembre i Gironella, l’encesa de llums o la Festa Major. Entre les activitats més destacades d'aquests darrers 10 anys, hi ha el concert a la Sitja de Fornells per un intercanvi que va realitzar amb la coral de l’Aula de música de Girona, o la formació de la branca juvenil des del 2017.
Arxivat a