La 8a edició del Ras petit Festival aterra aquest dissabte a Olvan

És un certamen que vol posar en valor i donar a conèixer el patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura

Redacció
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:42h
Les noies del mim oferiran un espectacle de teatre físic.
Les noies del mim oferiran un espectacle de teatre físic. | Cedida.
Aquest dissabte, 2 de juliol, una comitiva sortirà a peu a les sis de la tarda des del Konvent de Cal Rosal, per dirigir-se fins a l’espai de la 8a edició de Al Ras petit Festival, un indret proper però que l'organització no vol desvetllar, enmig de la natura al terme municipal d’Olvan; on es podrà gaudir d'un vespre d’instal·lacions artístiques, poesia, circ, teatre i música sense endollar, a viva veu.

Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura. La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l’entorn.

Els artistes convidats de la vuitena edició són Les noies del mim -entre les integrants s’hi troba Lydia Canal, directora de Tràfec Teatre- amb l’espectacle de teatre físic "Estrip i sinònims", basat en l’obra de Joan Brossa que estrenen al Berguedà. També el clown multipremiat Ricardo Cornelius, amb un fragment del seu últim espectacle Peregrino. Hi serà la polifacètica artista Carla Carissimi, antiga col·laboradora de la Fura dels Baus o Leo Bass, que presentarà la peça Smokescreen. María di Pace, que oferirà peces musicals amb diferents instruments. Per últim, el gironellenc Aldo Cardoso, que presentarà el treball de creació col·lectiva dut a terme amb els alumnes de l’Escola d’Olvan amb el suport del Festival.

Després d’exhaurir entrades en les últimes edicions, enguany caldrà inscriure’s prèviament per participar en el festival a: [email protected]. Els impulsors de la 8a edició del Festival són els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga, que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olvan i el Konvent de Cal Rosal.