TURISME

Més de 30 entitats berguedanes reben el segell Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat

El programa s’adapta a l’era post-Covid i continua promovent el segell Safe Travels que estableix protocols per a un viatge segur

per Redacció, Berga, Catalunya | 29 de juny de 2022 a les 11:50 |
Representants d'entitats berguedanes a l'acte de lliurament de les distincions Biosphere. | Diputació de Barcelona
La Llotja de Mar de Barcelona ha acollit aquest dimarts l'acte de lliurament de les distincions Biosphere del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. En total, 35 empreses turístiques i entitats públiques del Berguedà han rebut el reconeixement.

Entre aquestes hi ha l'Ajuntament de Casserres, l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, Altitud Extrem, Aplitelc, l'Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Berga Resort, l'Associació de Mountain Runners del Berguedà, Cal Blanc de Vilacireres, Cal Candi, Cal Cisteller, Càmping Repòs del Pedraforca, Casa Rural Cal Pairot, Club Orientació del Berguedà, Centre Medieval i dels Càtars, Consell Comarcal del Berguedà, Consultoria Blanca Foix, Castell de la Pobla de Lillet, Els Roures, Guies d'Arrel, Hotel Bergapark, Jardins Artigas, L'Escairador, Marxants de Muntanyes, Museu de la colònia Vidal, Museu de les mines de Cercs, Museu del Ciment Asland, les ofincines d'informació turística de Bagà, Berga, Berguedà i la Pobla de Lillet, Parc Natural del Cadí Moixeró, Pedratour, Ruralment i Rustic-Vilella.


L'acte ha comptat amb la participació de Jaume Collboni, primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Marian Muro, directora general de Turisme de Barcelona. A més, representants de l'Institut de Turisme Responsable i la Biosphere Destination Community han adreçat unes paraules a les empreses que han rebut avui el distintiu.

El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l'Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l'any 2019 l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L'objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.


El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Les empreses que obtenen la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la Covid, amb la finalitat de generar espais segurs pels viatgers.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l'entorn. El desplegament d'aquestes mesures suposa un nou posicionament turístic, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província.
 

 

Participació