Fins a 350 comerços de la comarca repartiran tiquets per pujar als inflables del Berguedà Prix

Es tracta de la campanya d'estiu "Xtrem Race Tour" de la Federació del Comerç del Berguedà, que suma esforços amb la Televisió del Berguedà i fa parada a Puig-reig, Casserres, Bagà i Berga

Joan Obiols
28 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:24h
Presentació del Xtrem Race Tour Berguedà 2022
Presentació del Xtrem Race Tour Berguedà 2022 | Joan Obiols
La Federació del Comerç del Berguedà (FCB) dona el tret de sortida aquest juliol a la campanya Xtrem Race Tour 2022, amb la implicació de 350 comerços d'arreu de la comarca que premiaran les compres als establiments de proximitat amb el repartiment de tiquets per pujar al circuit inflable d'aigua i obstacles del Berguedà Prix, el programa d'estiu que impulsa Televisió del Berguedà i que recorrerà les poblacions de Berga, Bagà, Casserres i Puig-reig durant els caps de setmana del mes de juliol.

D'aquesta manera, la Federació renova la campanya d'estiu que va estrenar l'any passat, amb la diferència que en aquesta nova edició s'hi impliquen comerços de tota la comarca, i no només dels municipis on fa parada el Berguedà Prix. Així doncs, durant tot el mes de juliol es repartiran 33.000 tiquets en 350 comerços dels pobles on hi hagi representació d'associacions de comerciants de la Federació. El seu president, Xavier Orcajo ha explicat que es tracta d'una campanya de dinamització: "És un atractiu perquè la gent ens vingui a veure i perquè visitin el centre dels nostres municipis i hi consumeixin".

El circuit inflable tornarà a ser l'escenari del programa televisiu Berguedà Prix, que farà la gravació de les competicions entre les 10 entitats participants i els 8 membres de cada equip. Aquests s'enfrontaran en rondes eliminatòries per passar a la gran final, que tindrà lloc a la plaça de la Font del Ros de Berga, el dimecres 20 de juliol. Com a novetat, en cada municipi l'equip que passi a la final s'emportarà un premi de 200 euros, que servirà per gastar als comerços del poble on es disputi la ronda. El guanyador del concurs s'emportarà 1.000 euros, finançats des del Consell Comarcal del Berguedà. Aquest any es compta amb la participació d'Handbol Berga, Grup de Joves La Trempera, Bergacomercial, Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Castellers de Berga, CquiE, Club Bàsquet Puig-reig, CE Berga i Entrompats Band.

El primer circuit serà diumenge 3 de juliol, a l'avinguda 1 d'octubre de Puig-reig; el segon, diumenge 10 de juliol al camp de futbol de Casserres; el tercer, diumenge 17 de juliol al camp de futbol de Bagà; el quart, dimecres 20 de juliol a la plaça Font del Ros de Berga; el cinquè, el dimecres 27 de juliol al Passeig de la Indústria de Berga. Els horaris de gravació del Berguedà Prix seran de les 18 a 19 hores. Un cop finalitzada la competició i fins a les 21 hores, els inflables estaran oberts a tothom qui porti el tiquet que es donarà amb la compra als comerços locals o el resguard de la compra. A tot això, en l'últim dia de Xtrem Race al passeig de la Indústria de Berga no es gravarà el concurs televisiu, de manera que el circuit estarà obert de les 18 a les 21 hores, i comptarà amb una festa acompanyada de música, DJ i tapes.

El director de Berguedà Prix i periodista de Televisió del Berguedà, Èric Calderer, ha animat els veïns dels pobles a participar com a públic del concurs i repetir l'èxit de l'edició passada. Un exemple d'això és que enguany, la televisió del Segrià "copia" el format del programa televisiu pel gran resultat que va tenir l'estrena al Berguedà. Com a novetats, el rodatge de les competicions incorporarà un dron, que permetrà seguir les curses des d'una perspectiva aèria. Calderer ha detallat que compta amb algunes novetats en la producció i que manté els joves berguedans Rosa Massaguer i Guillem Pont com a presentadors. El programa iniciarà les gravacions aquest diumenge, 3 de juliol, a Puig-reig.

La iniciativa es desenvolupa gràcies a la col·laboració de l'Associació de comerciants de Bagà, de Casserres, Bergacomercial, la Unió de Botiguers de Puig-reig, els respectius ajuntaments, la Federació del Comerç del Berguedà, la Televisió del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Arxivat a