L'oposició de Bagà denuncia que l'equip de govern «paga els pernils de Nadal amb estalvis del consistori»

L'Ajuntament aprova pagar el triple per assistir a les comissions informatives i el doble per fer-ho al Ple

Redacció
27 de juny del 2022
Actualitzat el 08 de juliol a les 17:06h
L'Ajuntament de Bagà en una foto d'arxiu.
L'Ajuntament de Bagà en una foto d'arxiu. | NacióBerguedà
Bagà Endavant, l'oposició del govern municipal de Bagà, ha denunciat a través d'un comunicat que l'equip de l'alcalde Joan Oña va aprovar durant el ple del passat 22 de juny la incorporació de 68.530 euros d'estalvis municipals per sufragar diverses despeses, entre les quals hi ha els pernils de Nadal, que estan inscrits dins l'apartat "despeses ordinàries i de protocol" i que ascendeix a 11.000 euros en total.

En el mateix ple, també es va aprovar un conjunt de modificacions del cartipàs. Per una banda, un dels regidors del govern d'ERC va abandonar el grup municipal per passar a ser regidor no adscrit, mantenint les responsabilitats de tinent d'alcalde. L'oposició l'acusa "d'obeir" a l'increment de retribucions per assistències a les comissions informatives, on fins ara no podia assistir.

Aquest increment suposa pagar l'assistència a la comissió informativa a 210 euros (anteriorment era de 70). El canvi es va aprovar al mateix ple i només amb el vot favorable de l'equip de govern. També, es van reduir el nombre de comissions, que passen de tres a una de sola. L'oposició denuncia que aquestes reunions s'han celebrat fins ara "amb les ordres del dia en blanc i amb una durada de 3 o 4 minuts".

A tot això, el comunicat d'Endavant Bagà també exposa que l'Ajuntament no pot contractar personal administratiu "pel bon funcionament" de l'administració local degut "a la forta despesa del sou de l'alcalde, els membres del govern i les indemnitzacions als electes". Aquest fet, assenyala l'oposició, va portar a modificar el règim de convocatòria dels plens ordinaris, que passaran a ser cada dos mesos "per falta de recursos". L'assistència en aquest es pagarà doble, dels 70 euros actuals als 140.

L'oposició acusa el govern municipal de tenir un tarannà "despòtic, autoritari, opac i poc participatiu" i de silenciar el màxim òrgan de participació del poble. En aquest sentit, ha anunciat que convocarà plens extraordinaris per suplir la manca de convocatòries ordinàries i així, "poder debatre i tractar temes d'interès ciutadà".