La pluja podria ser la protagonista d'aquesta tarda al Berguedà

Fins a 11 comarques del país estan en alerta per pluges

Josep M. Llauradó
25 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:28h
Imatge d'arxiu de pluja al Pallars.
Imatge d'arxiu de pluja al Pallars. | Jordi Peró
Els ruixats podrien ser protagonistes aquesta tarda de dissabte, segons indica el Servei Meteorològic de Catalunya. Onze comarques estan en alerta per pluges: El Berguedà, la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, la Noguera, el Segrià i la Terra Alta.

Fins ara, aquests dies de Sant Joan i revetlla, les previsions assenyalaven punts determinats, però cap al migdia s'iniciaran xàfecs al Pirineu i al Prepirineu, mentre que també són probables al nord i a la depressió central, així com al terç oest del país. Localment, aniran acompanyats de tempesta i també de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació.
 
A la resta del país, el sol serà protagonista durant bona part del dia malgrat que durant la tarda poden aparèixer núvol a tot el litoral. El temps es mantindrà estable durant la majoria del cap de setmana, amb temperatures altes, i només amb alguna pluja al Pirineu i Prepirineu durant les tardes de dissabte i diumenge. Si bé es preveu que encara diumenge al migdia es puguin produir precipitacions aïllades.