El Jutjat de Berga investiga la presumpta agressió a un noi per part d'un membre de la Guita Grossa

La magistrada comença la instrucció per esbrinar què va passar dijous de Patum | El cap de colla desvincula l'episodi de l'àmbit de la comparsa

Aida Morales
11 de juny del 2015
Actualitzat el 12 de juny a les 11:28h
La Guita Grossa aquesta Patum
La Guita Grossa aquesta Patum | Aida Morales

Guita Grossa aquesta darrera Patum Foto: Aida Morales


El Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga ja ha començat a tramitar la denúncia interposada pel jove que, segons testimonis presencials, va ser agredit dijous de Patum per un membre de la comparsa de la Guita Grossa. Ho han confirmat fonts judicials, després que aquesta persona denunciés els fets davant dels Mossos d'Esquadra, i que aquests ho tramitessin per via judicial. Ara, la magistrada ha de començar la recopilació d'informació per saber què va passar, amb l'informe dels serveis mèdics, les declaracions dels respectius implicats i les dels testimonis.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de la comparsa, Jordi Capdevila, aquesta presumpta agressió es va produir fora del context de la festa, si bé durant els Tirabols de diumenge es va poder copsar certa tensió i empentes. No obstant això, ha afirmat que, més enllà dels amics d'un i d'altre, ell no va veure res, i que la Guita Grossa, en el seu conjunt, no té “cap problema” amb el denunciant. De fet, ha explicat que, diumenge, el jove presumptament agredit es va acostar a saltar amb la comparsa.

Així mateix, Capdevila ha assegurat que ell va parlar amb els pares de l'afectat, però que la valoració de tot plegat la faran quan puguin escoltar les dues versions. El cap de colla ha recordat que, actualment, l'afer està al jutjat, i que serà allà on s'haurà de dirimir. Per altra banda, i segons ha explicat el gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo, aquest fet també es tractarà i valorarà a la propera reunió de l'ens d'aquest divendres. 

Segons els testimonis recollits per aquest diari, el que va passar és que un membre de la Guita Grossa va agafar el noi i, suposadament, el va començar agredir. A partir d'aquí, i amb la presumpta víctima a terra, li hauria continuat propinant cops de peu, motiu pel qual va haver de rebre atenció mèdica. Segons aquestes mateixes fonts, la víctima de la suposada agressió no és una persona polèmica. 

Arran d'aquesta situació, i després que es critiqués la comparsa per les xarxes socials i a la plaça, el cap de colla va decidir deixar el presumpte agressor fora de la Guita Grossa de manera temporal. En aquest sentit, i segons ha explicat, dissabte i diumenge ja no va saltar. 
Arxivat a