Gironella acull entre el 2 i 3 de juliol la 14a edició del Bdegust

La mostra gastronòmica i vitivinícola comptarà amb 8 cellers de 5 DO diferents

Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:26h
Se celebrarà a la Font del Balç.
Se celebrarà a la Font del Balç. | Ajuntament de Gironella
El 2 i 3 de juliol la Font del Balç acollirà la 14a edició de la Bdegust, la mostra gastronòmica i vitivinícola, dedicada a la difusió i promoció de vins elaborats arreu del territori i de productes alimentaris elaborats a la comarca, organitzada per l'Associació Cultural de la Font del Balç i amb el suport de l'Ajuntament de Gironella. Després de 2 anys, la mostra recupera el format presencial i ho celebra iniciant les activitats dissabte al vespre.

El tret de sortida serà el tast de vins i formatges catalans a càrrec de Ramon Roset el dissabte 2 de juliol al vespre, que per primera vegada es farà a l'aire lliure i en horari nocturn, acompanyat de tapes a la fresca per a qui vulgui. El preu del tast és de 25 € o 35 € amb sopar inclòs, i les inscripcions es poden fer fins al 26 de juny en línia a través de l'Instagram de la mostra @bdegust o presencialment a la Llibreria Guinó, La Font del Balç, La Forkilla i La Barana. La primera jornada acabarà amb un concert de B.A.D trio.

El dia de la mostra, però, serà el diumenge 3 de juliol. Des de les 11 del matí i fins a les 9 del vespre la Font del Balç acollirà els viticultors, cervesers, restauradors i artesans que oferiran els seus productes als visitants. Enguany hi participaran 8 cellers de 5 DO diferents: DO Pla de Bages (Fargas Fargas, La Diferenta i Oller del Mas), DO Terra Alta (Herència Altés), DO Monsant (Celler Ronadelles), DO Navarra (Bodegas Máximo Abete) i DO Cava (Artium i celler cooperatiu d'Artés).

Pel que fa a cervesers enguany s'ha convidat a "Bdegust", una cervesa ecològica i 100% que comparteix nom amb la mostra. La Forkilla, amb la xef Sílvia Martínez cobrirà la part dels restauradors, i Blancafort, Cal Músic, Casa Enfruns, Puigfitó i el Forn d'Avià, tots artesans elaboradors de la comarca, completaran la mostra. Com ja és habitual al matí hi haurà música amb el DJ Roger Soul. Funky-soul 70's i al vespre el protagonista serà el DJ Principia DJ.

Enguany també es recupera el concurs de DibuixMenuts, els tallers BdegustMenuts i els diversos concursos, tant en línia com presencials. "Per tal d'unir el comerç local amb la mostra, se sortejaran diversos productes de les marques participants entre les persones que compren del municipi", ha explicat Santi Felius, regidor de Promoció econòmica. Els establiments adherits a l'Associació de Comerciants de Gironella entregaran una butlleta per cada compra que s'haurà de dipositar el dia de la mostra en una urna, i en acabar la jornada es realitzarà el sorteig.
Arxivat a