Juli Gendrau i el seu equip afirmen estar «a la disposició» del nou govern de la CUP

El fins ara alcalde de Berga destaca la “soledat” que comporta el càrrec | Els regidors de CiU inicien el traspàs de carteres amb la Candidatura d'Unitat Popular

per Pere Gendrau , Berga, 10 de juny de 2015 a les 21:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La regidora Maribel Iglesias lliura la medalla al fins ara alcalde de Berga, Juli Gendrau Foto: Pere Gendrau


L'alcalde en funcions de Berga, Juli Gendrau, ha presidit aquest dimecres l'ultim ple de la legislatura i ha aprofitat per acomiadar-se de la resta de regidors, dels treballadors de l'Ajuntament i de la ciutadania. I ho ha fet assegurant que tant ell com la resta de membres del seu equip de govern estan i estaran “a la disposició” dels regidors de la Candidatura d'Unitat Popular que, dissabte vinent, prendran possessió del càrrec. “Diferències polítiques a banda, volem que la ciutat vagi millor i per això estarem al vostre costat i a la vostra disposició per allò que cregueu necessari”, ha afirmat Gendrau.


 

L'alcalde, Juli Gendrau, presideix el traspàs de carteres als representants de la CUP Foto: Pere Gendrau

Juli Gendrau ha destacat que aquest mateix dimecres ha començat a fer-se el traspàs per part dels regidors del seu equip de govern a la CUP i ha justificat amb aquest fet la predisposició que tenen a l'hora de facilitar l'entrada del nou govern municipal. Aquest traspàs s'ha iniciat tot just acabat el Ple, durant el qual s'han donat les medalles als diversos regidors que han estat presents al consistori durant la legislatura que deixem enrere. Alguns regidors de CiU comentaven, recordant la seva arribada al govern municipal, ara fa vuit anys, que en aquell moment no es va fer aquest procés i el llavors alcalde entrant es va trobar només una instància de traspàs.

El traspàs de carteres, a més de la imatge protocolària, suposa el fet de transmetre la informació de com estan les diverses àrees del consistori per part de qui fins ara n'ha estat responsable. Per part de la CUP, han assistit a aquest primer contacte la futura alcalde, Montse Venturós, a més d'Oriol Camps i Anna Alsina. Per part de l'equip sortint, a la reunió hi havia Juli Gendrau acompanyat de Ramon Bajona, Àngel Guiu i Ramon Gorgas.


La “soledat” de l'alcalde

A banda d'anunciar la predisposició de l'equip de govern sortint, durant el Ple, Juli Gendrau també ha parlat de la “soledat” que ha de suportar, des del seu punt de vista, l'alcalde de la ciutat. “La soledat que qui tingui aquesta responsabilitat es trobarà i sabrà perquè ho dic”, ha destacat Gendrau. I és que, segons ha afegit, el batlle és “qui es carrega la feina damunt les espatlles i qui te la responsabilitat”. En aquesta línia, ha citat el missatge que li va transmetre un dels ex-regidors del PSC, Jordi Parera, quan li va indicar que “ fora bo que tothom passés un moment o un altre per l'Ajuntament, en conegués el seu funcionament i sabés què representa ser-hi, tant des de l'equip de govern com des de l'oposició”.

 

Els regidors de la CUP aplaudeixen durant l'últim Ple de la legislatura Foto: Pere Gendrau

Després de la primera intervenció de Gendrau, qui ha agafat el torn de paraula ha estat la també regidora de l'equip de govern Maribel Iglesias, visiblement emocionada. Ho ha fet per agrair, en nom de la resta de representants de CiU, la feina de Gendrau. “Estem agraïts perquè has confiat en nosaltres i perquè treballar amb tu ha estat un plaer”, ha afirmat Iglesias tot afegint que Gendrau els ha donat “llibertat” i “suport quan ha calgut”. “No podíem haver trobat un alcalde millor que tu i n'estem convençuts”, ha reblat.

Gendrau ha tornat a agafar el micròfon per citar el que prèviament havia exposat l'ex-regidora del PSC Ermínia Altarriba: “la història ho jutjarà”. En aquest sentit, ha destacat que s'ha acusat a l'equip de govern de “no escoltar la gent” i ha negat que aquesta hagi estat la voluntat del govern municipal. “Per part dels regidors, la feina de carrer s'ha fet i moltes vegades s'han pres decisions, que és el que s'ha de fer quan tens la responsabilitat de governar, i això és el que molts no entenen”, ha conclòs el fins ara alcalde de Berga.

 

Intervenció de la regidora no adscrita Ermínia Altarriba Foto: Pere Gendrau

Seguidament, Gendrau ha agraït la feina de tots els regidors, tant del govern com de l'oposició, i també dels treballadors de l'Ajuntament de Berga, representats al Ple pel secretari municipal, Antoni Pérez, i per l'interventor, Florenci Torrents. “Vull agrair la feina, la confiança, el treball i la dedicació en hores intempestives que uns i altres hem fet en benefici de la ciutat”, ha transmès Gendrau als treballadors del consistori.

Abans de la intervenció de Gendrau, qui ha pres la paraula han estat el regidor del PPC, Joan Antoni López Noguera, i la regidora no adscrita Ermínia Altarriba. Altarriba, a més d'assenyalar que serà la història qui jutgi la feina feta, ha agraït als “companys del consistori” el fet d'haver tingut “si més no un tracte amable amb tothom”. En clau de futur, ha apostat perquè la propera legislatura sigui “excel·lent”.

Per la seva banda, el representant del Partit Popular català a l'Ajuntament de Berga, Joan Antoni López Noguera, ha desitjat a la resta de regidors “el millor personal i professionalment”. També ha agraït als seus votants l'oportunitat de representar-los al consistori. “Ha estat un honor ser regidor de la meva ciutat”, ha assegurat López Noguera, que també ha donat les gràcies al suport rebut per part del seu partit i a la feina del secretari i de l'interventor.
 

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, lliura la medalla al regidor del PPC, Joan Antoni López Noguera Foto: Pere Gendrau

 

Participació