L'Ajuntament i les entitats suspenen els concerts de Patum d'aquest dissabte

Es descarta repetir les actuacions musicals al local dels Castellers de Berga perquè el passacarrers d'aquest vespre passa pels carrers que envolten l'espai

Joan Obiols
18 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:23h
La plaça Cim d'Estela amb l'escenari i els mòduls per les entitats.
La plaça Cim d'Estela amb l'escenari i els mòduls per les entitats. | Joan Obiols
L'Ajuntament de Berga i les entitats que han organitzat la proposta de concerts de la Patum 2022 han decidit suspendre les actuacions programades per aquest dissabte. Així, es descarta repetir les actuacions musicals al local dels Castellers de Berga -tal com s'ha fet aquest divendres a la nit- perquè la passada d'aquest vespre passa pels carrers que envolten l'espai i "és impossible celebrar-les amb les condicions òptimes d'espai i logística". Els grups que havien de tocar aquest dissabte a Berga són Pirat's Sound Sistema, Gertrudis, Sense Sal, Brams i PD Toni Malé.

L’Ajuntament treballa en la idea de reprogramar per després de Patum les actuacions que no s’han pogut celebrar. Per la seva banda, la regidora de Patum, Roser Valverde ha valorat molt positivament el desenvolupament dels concerts d'aquest divendres a la plaça Viladomat i al local dels Castellers de Berga. El consistori ha remarcat que les persones que es van concentrar en aquests espais alternatius van poder gaudir de les actuacions sense cap tipus d'incidència. En aquest sentit, ha agraït els esforços i el treball de les entitats, persones i treballadors del consistori en la reubicació dels actes.

En un inici, els concerts s'havien de fer a la plaça Cim d'Estela entre dijous, divendres i dissabte de Patum, però dues sentències judicials a última hora van obligar a escurçar els concerts fins a la 1 de la matinada el dijous i suspendre'ls el divendres, que finalment es van poder celebrar reubicant-los a la plaça Viladomat i al local dels Castellers de Berga. La denúncia va ser interposada per Berga Residencial, la residència privada d'avis que va obrir portes el 2021 a la plaça Cim d'Estela. 

Aquest emplaçament s'ubica davant el passeig de la Indústria i al voltant de la plaça Cim d'Estela, dos espais que per Patum acullen la fira i les atraccions més voluminoses i sorolloses. Enguany, el consistori hi havia organitzat un festival de concerts amb entitats culturals i esportives de la ciutat, amb una una durada de 3 dies i amb la participació de 15 grups de renom d'arreu dels Països Catalans amb l'objectiu de descongestionar la plaça de Sant Pere amb una alternativa cultural i donar una oportunitat a les entitats de la ciutat per finançar-se.

​Des de l'inici de la presentació de la proposta, el febrer del 2022, l'Ajuntament va mantenir converses amb el centre residencial, que es va mostrar favorable a la celebració dels concerts en aquest emplaçament. El dia abans de l'inici del Corpus, el 14 de juny, i sense comunicar-ho al consistori, va presentar una denúncia davant el jutge aferrant-se a un informe tècnic que recomanava un canvi d'ubicació dels concerts pel soroll. El magistrat va dictaminar mesures cautelars en menys de 24 hores, el dimecres de Patum. Aquest divendres, en resposta a les al·legacions presentades per l'Ajuntament, va decidir suspendre tota la programació musical a la plaça Cim d'Estela.
Arxivat a