La Diputació de Barcelona reforça el Berguedà contra el risc d'incendis

La campanya per evitar focs al bosc incorpora un equip de 23 persones que realitzaran, fins l'1 de setembre, tasques de vigilància i informació a la comarca

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:01h

Vaga de Serracanya, a Montmajor, el 1994 Foto: Arxiu FotoLuigi Berga


El Berguedà és una de les comarques on la Diputació de Barcelona incrementarà la vigilància durant la campanya estiuenca que cada any porta a terme amb els ajuntaments, els consells comarcals i les Agrupacións de Defensa Forestal (ADF) per evitar incendis al bosc. Per això, des d'aquest divendres 12 de juny i fins l'1 de setembre, iniciarà un Pla de vigilància i informació amb un equip de 23 persones contractades que, durant tot l'estiu, atendran 11 rutes mòbils, quatre de les quals de període reduït. 

Concretament, i segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, a la comarca es realitzaran les set rutes ordinàries. Entre aquestes, la d'Olvan-La Quar, Sagàs-Gironella, Santa Maria de Merlès, Casserres-Puig-reig, Viver i Serrateix, Montmajor-Montclar, i Avià-Berga-Capolat-L'Espunyola. A més, però, s'introduiran quatre rutes de període reduït que recorreran Saldes-Vallcebre-Gisclareny-Bagà, Guardiola-Sant Julià de Cerdanyola-La Pobla de Lillet-Castellar de n'Hug, Vilada-Castell de l'Areny-La Nou-Borredà-Sant Jaume de Frontanyà, i Castellar del Riu-Cercs-Fígols. Aquestes, només s'efectuaran fins el 17 d'agost, a causa de la climatologia pròpia d'aquestes zones, que permet escurçar l'atenció per focs. 

Aquesta campanya de la Diputació forma part d'un programa per donar suport als municipis en la prevenció d'incendis forestals, i té un caràcter majoritàriament preventiu. A la demarcació, se'n beneficien 265 ajuntaments, 118 ADF, 9 Federacions d'ADF i 10 consells comarcals i, en total, s'aconsegueixen vigilar 93 rutes i 472.979 hectàrees forestals. Cada comarca inclosa, entre les quals el Berguedà, disposa d'un centre de control situat en un parc de bombers que centralitza els avisos i transmet la informació des dels punts de vigilància.