LA PATUM 2022

VIDEO Una estelada gegant acompanya els milers de patumaires que entonen «Els Segadors» a l'inici de la Patum Completa

La plaça de Sant Pere demostra una altra vegada, l'esperit més reivindicatiu de la festa amb crits a favor de la independència de Catalunya

per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 16 de juny de 2022 a les 21:45 |
L'estelada gegant acompanya Els Segadors durant la Patum Completa d'aquest dijous | Arnau Alcalà
Com ja va essent habitual, des de fa uns anys, la plaça de Sant Pere demostra per Patum l'esperit més reivindicatiu dels patumaires. Després del toc de campanes de l'església Santa Eulàlia que ha anunciat les 21.30 hores en punt, s'ha iniciat la Patum Completa d'aquest dijous amb la interpretació de l'himne nacional de Catalunya. Ha estat en aquest moment quan una estelada gegant s'ha desplegat des del capdamunt de les escales de la plaça per acompanyar els milers de persones que han alçat el puny per entonar Els Segadors.

L'acte ha finalitzat amb un sonat aplaudiment, seguit de crits d'"independència". L'ANC i Òmnium Cultural del Berguedà han estat els artífexs del desplegament de l'estelada, que ja s'havia fet durant la Patum del 2019. 

 

Els membres del balcó consitorial s'han sumat als patumaires per cantar l'himne. Entre els presents, hi ha diverses personalitats destacades, com ara: Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts per Catalunya; Mònica Sales de la Cruz, diputada de Junts; Xavier Antich, president d'Òmnium Cultural; Marcel Vivet, activista polític represaliat; Anna Forcada; gerent de l'Hospital de Berga; Ernesto Mallo, escriptor argentí; Pere Ferrer, director General de la Policia, i Cristina Manresa; comissària en cap de la Regió Policial Central de Mossos d'Esquadra, entre altres.

FOTOS Berga vibra amb la Patum Completa de dijous

 

Participació