1 de 10
LA PATUM 2022

La Guita Grossa celebra els 400 anys coronada amb flors i acompanyada de la Guita de la Patum Infantil

El salt homenatja la figura de Romà Pujol i Josep Picas, dos companys de la comparsa que han mort recentment

La Guita Grossa a la barana durant el salt d'aquest dijous | Arnau Alcalà
per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 16 de juny de 2022 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Moment emotiu i especial durant el salt de les Guites a la Patum de Lluïment d'aquest dijous de Corpus. La Guita Grossa ha estat coronada amb flors i ha voltat la plaça acompanyada, extraordinàriament, de la Guita Grossa de la Patum Infantil.

L'acció s'emmarca dins els actes commemoratius dels 400 anys d'història de la comparsa. Des de la megafonia de l'Ajuntament s'ha llegit un text que ha explicat el sentit de la corona: "Per tornar al seu primitivisme inicial, a l'essència més pura on foc, natura i deïtats estaven estretament units".


La corona, que ha estat confeccionada per l'artista gironellenca Silvia Lleonart, també ha volgut ser un homenatge a totes les persones que han mort durant la pandèmia. "A tots aquells que, sense saber-ho, la Patum de 2019 va ser el seu últim Corpus". També, de manera més personal, la Guita Grossa ha volgut homenatjar i recordar les figures de Romà Pujol i Josep Picas, dos companys de la comparsa que han mort recentment.

FOTOS Berga torna a viure la Patum de Lluïment

 

Participació