La Verge de Queralt acompanyarà la de Montserrat a l'Alguer a partir d'octubre

Jaume Farguell afirma que aquest apropament combina el sentiment berguedà, la catalanitat i la celebració del Centenari de la Mare de Déu de Queralt

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:34h
El president d'Òmnium al Berguedà, Jaume Farguell, a l'Alguer
El president d'Òmnium al Berguedà, Jaume Farguell, a l'Alguer | Cedida

En el marc del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, l'associació Òmnium Cultural del Berguedà, conjuntament amb el Casal d'Europa, han començat a moure fils perquè una reproducció de la Verge berguedana pugui tenir presència a la Catedral de l'Alguer, com ja la té la Moreneta de Montserrat. 

En aquest procés, i segons ha explicat a NacióBerguedà el president d'aquestes dues entitats, Jaume Farguell, s'està en converses amb els Bisbats corresponents, així com amb els dos ajuntaments de les ciutats i altres institucions religioses i adminsitratives perquè, a partir d'octubre, es pugui situar un símil de la imatge de la Mare de Déu de Queralt en una de les dues capelles situades al deambulatori de l'altar major de la Catedral. 

“D'aquesta manera, la Verge de Queralt tindrà un lloc preferent i visitable” al centre religiós més concorregut de la ciutat actualment italiana, un fet que recordarà inevitablement el seu passat català i moltes de les tradicions que perseveren al territori, ha destacat. Segons Farguell, està "gairebé tot lligat”, i només cal buscar una data exacta perquè els dos bisbes es posin d'acord. Una vegada s'hagi decidit el dia, es preveu organitzar una sortida peregrinada des de Berga per anar a portar la Mare de Déu de Queralt al costat de la de Montserrat. 

Tal i com ha recordat Farguell, Queralt és un dels tres santuaris marians amb més projecció de Catalunya. Per això, i tenint en compte que el de Montserrat i el de Núria ja tenen representació a l'Alguer, considerava important que Berga també hi fos. “Volem deixar un record permanent del Berguedà i de Catalunya, per extensió, en aquesta ciutat”, ha afirmat el president d'Òmnium, que veu aquest acte simbòlic com "una iniciativa que trenca amb totes les altres”, ja que combina el sentiment berguedà, la celebració del centenari i “el punt de vista de la catalanitat”.
Arxivat a