Fins a 1.176 berguedans viatjaran a Patum amb els busos que organitza el Consell Comarcal

S'assoleix una xifra rècord pel que fa al nombre d'usuaris, que augmenta un 17,6% respecte al 2019

Redacció
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:04h
És el cinquè any que el Consell Comarcal ofereix el servei de bus per anar a Patum.
És el cinquè any que el Consell Comarcal ofereix el servei de bus per anar a Patum. | CC Berguedà
Els autocars de Patum organitzats pel Consell Comarcal del Berguedà portaran al Corpus de Berga fins a 1.176 personesde 16 municipis de la comarca. Es tracta d'una iniciativa que vol oferir una opció de transport públic a la ciutadania durant els dies de la multitudinària celebració i contribuir a una mobilitat segura i responsable.

Aquestes 1.176 persones constitueixen una xifra rècord pel que fa al nombre de viatgers que utilitzaran aquest servei, que enguany arriba a la seva quinzena edició. També suposa un increment del 17,6% amb relació al 2019, el darrer any que s’havia ofert abans de la Covid. Llavors, el van fer servir 1.000 persones i es van mobilitzar 28 autocars.

El dijous de Corpus és el dia que s'han venut més tiquets (418), seguit del dissabte (410), dimecres (273) i divendres (75). El municipi on s'han comprat més viatges ha estat Puig-reig (311). El Consell atribueix l'elevat volum d’usuaris al fet que s'ha ampliat el servei a 4 dels 5 dies de la festa: dimecres, dijous, divendres i dissabte.

Per la seva banda, el conseller comarcal de Joventut i Mobilitat, Abel Garcia ha declarat que "l'elevada demanda d'usuaris justifica l’organització d’aquest dispositiu per la seva rendibilitat social". "El Consell Comarcal del Berguedà ha treballat de costat amb els ajuntaments per posar a l’abast de la ciutadania un servei que té una bona valoració per part dels usuaris, majoritàriament, joves i les seves famílies", ha dit. El conseller ha destacat que els autocars "contribueixen a gaudir d’una festa segura". En aquest sentit, ha explicat que l’ens comarcal estudia fer una prova pilot de transport públic "en alguna de les festes majors d’enguany per tal d’afavorir la mobilitat i disminuir els riscos a la carretera".

Els 16 municipis participants són Avià, Puig-reig, Casserres, Montmajor, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola. L’acció l’organitza l’Oficina Jove del Berguedà i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de les regidories de Joventut dels respectius. I s’estima que tindrà un cost de 25.000 euros.

Els autocars sortiran des dels respectius punts establerts de cada municipi a les 8 de la tarda, aproximadament. La tornada serà a les 5 de la matinada des de la Plaça Gernika de Berga. L’operació estarà supervisada per personal del Consell Comarcal del Berguedà, que vetllarà perquè el dispositiu funcioni correctament.

Campanya per una Patum segura
Paral·lelament, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i el Servei d’Atenció Integral LGTBI del Consell Comarcal del Berguedà ha engegat una campanya amb l'objectiu que els joves gaudeixin d’una Patum segura. Ho fan a través de l'aplicació Gender, que facilita informació sobre el dispositiu especial d’autocars de la festa, la diversitat sexual, els serveis de prevenció de la violència masclista o LGTBIfòbia, entre altres.

A tot això, a l’interior dels autocars de Patum es projectaran vídeos de curta durada sobre els serveis que ofereix el Consell Comarcal en l’àmbit de les violències masclistes perquè els usuaris disposin d’aquesta informació i coneguin on poden adreçar-se en cas de necessitar-ho.
Arxivat a