Els Quatre Fuets donen la benvinguda a la Patum de la represa

La plaça Viladomat s'ha omplert a vessar de patumaires que han pogut gaudir dels primers fuets de Corpus

Joan Obiols
12 de juny del 2022
Actualitzat el 13 de juny a les 14:23h
El salt dels Quatre Fuets aquest diumenge al vespre
El salt dels Quatre Fuets aquest diumenge al vespre | Joan Obiols
Centenars de patumaires han omplert aquest diumenge al vespre la plaça Viladomat de Berga amb motiu dels Quatre Fuets, que han donat la benvinguda a l'esperada Patum de la represa. Ara sí, la ciutat ja respira el Corpus i conta les hores que falten perquè siguin les 12 del migdia del pròxim dimecres, 15 de juny, moment que donarà el tret de sortida oficial a la festa amb el passacarrers del migdia.
 

Molta expectació en el primer salt dels Quatre Fuets. Foto: Joan Obiols


La funcionalitat dels Quatre Fuets és comprovar si els fuets de La Patum peten bé. Es tracta d'una antiga tradició, ja que abans es feien a mà i podien haver-hi variacions. Durant la celebració, aquests han petat sense cap problema. Els primers a fer-ho han estat els de les maces dels més grans, acompanyades del Tabal. La primera encesa d'espurnes ha creat molta expectació entre el públic, que ha viscut amb immensa il·lusió el retorn dels petards, el foc i l'olor tan característica de pólvora.
 

Encesa dels primers Quatre Fuets. Foto: Joan Obiols


Una vegada s'han comprovat els fuets dels grans, el Tabal ha tornat a pujar cap a la plaça de Sant Pere i, a l'alçada de la plaça Doctor Saló, s'ha creuat amb el Tabal de la Patum Infantil, que ha acompanyat les Maces més petites fins al passeig de la Indústria, però a diferència de les grans, amb la presència dels Àngels.
 

Les Maces de La Patum Infantil. Foto: Joan Obiols

 

Els Quatre Fuets de la Patum Infantil. Foto: Joan Obiols


Abans, a les 6 de la tarda, una munió d'infants amb els seus tabals han acompanyat el Tabal de la Patum en un passacarrers històric que ha transcorregut tot el Carrer Major, des de la plaça Sant Joan fins a la plaça de Sant Pere, on s'han fotografiat conjuntament tots els participants i han berenat. L'acte formava part de la celebració dels 400 anys de la comparsa. 
 
Arxivat a