La Guita Grossa i el Tabal celebren els 400 anys amb una passada aquest cap de setmana

Dissabte, la Guita fa un passacarrers al Vall, i diumenge, el Tabaler organitza una tabalada al Carrer Major

Joan Obiols
09 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:54h
La Guita Grossa entregant la bota al Tabaler, Xavier Prat
La Guita Grossa entregant la bota al Tabaler, Xavier Prat | NacióBerguedà
Encara falten alguns dies (pocs) perquè la ciutat de Berga es trobi immersa en la celebració de La Patum, però l'essència de la festa fa que durant els dies previs, els berguedans ja puguin gaudir de petits tasts patumaires. Aquest cap de setmana és ple d'activitats relacionades amb el Corpus. Per dissabte a la tarda, la Guita Grossa ha organitzat un passacarrers al Vall. Després, la plaça de Sant Pere acollirà a dos quarts de 9 del vespre, el 24è Memorial Ricard Cuadra. Diumenge, a dos quarts de dotze, la mateixa plaça serà l'escenari de la Diada Castellera dels Quatre Fuets. A la tarda, abans dels Quatre Fuets, el Tabaler farà una passada pel Carrer Major acompanyat d'infants. 

Per celebrar els 400 anys, la Guita Grossa convida la ciutadania a un passacarrers aquest dissabte, 11 de juny, a les 7 de la tarda, que sortirà de la plaça Cim d'Estela i anirà fins a la plaça Viladomat. La passada comptarà amb salts de totes les Guites Grosses de la ciutat: de la Patum, la Pietat, la Patum Infantil i la Patum de la Llar. L'acte també comptarà amb la participació del Tabal de la Patum, la Patum de la Pietat, la Patum Infantil i la Patum de la Llar. 

El diumenge, dues hores abans dels Quatre Fuets, la comparsa del Tabal ha organitzat una "tabalada popular" per commemorar el 400è aniversari de la figura. L'acte convida els infants a portar els seus tabals per acompanyar el Tabaler des de la plaça de Sant Joan fins a la plaça de Sant Pere. La passada començarà a les 6 de la tarda i finalitzarà amb un berenar per tots els assistents que participin en la passada. Posteriorment, a les 8 del vespre, es faran els Quatre Fuets a la plaça Viladomat.
Arxivat a