Els Bombers realitzen 21 serveis a causa de la pluja a Berga, i la Ronda Moreta s'inunda

Els Bombers socorren un cotxe que queda totalment atrapat a la carretera per la gran quantitat d'aigua | Diversos pisos i pàrquings s'inunden amb un pam d'aigua

Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat el 10 de juny a les 11:03h
Un cotxe queda encallat amb mig metre d'aigua a la Ronda Moreta de Berga
Un cotxe queda encallat amb mig metre d'aigua a la Ronda Moreta de Berga | Pere Gendrau

La forta tempesta que ha colpejat Berga aquest dimarts a la tarda amb 105 litres/metre2 d'aigua acumulada ha tingut efectes torrencials en alguns punts de la ciutat. Segons han informat els Bombers de la Generalitat a NacióBerguedà, s'han hagut de realitzar un total de 21 actuacions entre quarts de quatre de la tarda i un quart de sis.

Entre aquestes, han destacat la inundació de l'interior d'uns pisos al passeig de la Indústria número 70, on s'hi han desplaçat dues dotacions de Bombers i s'han hagut de tallar els baixants perquè l'aigua pogués córrer amb més força; una petita inundació en un pis del carrer de la Pietat on han comprovat que no hi havia afectacions estructurals i han marxat sense realitzar cap actuació; l'acumulació d'aigua en un pàrquing al carrer Pere III número 15, en què han hagut de muntar una motobomba per treure-la; un terrat saturat per la pluja al passeig de les Estaselles; un pis inundat al carrer Francesc Macià; una nau inundada a la carretera de Sant Bertomeu; un taller en el mateix estat al carrer del Roser o un local comercial amb un parell de dits d'aigua a la plaça d'Europa. 

A la majoria d'aquests, els Bombers s'hi han desplaçat després de rebre l'avís, tot i que no hi han pogut actuar degut a la poca entitat de la inundació. En la major part dels casos, han especificat a aquest diari, hi havia pocs dits o, com a molt, un pam d'aigua. 

No obstant això, sí que han hagut de desplaçar-se al quilòmetre 3 de la carretera BV-4241 al seu pas per Berga, on hi ha hagut un despreniment de pedres i s'ha hagut de tallar un carril; a la rotonda de la C-16 al punt quilomètric 96, i a la Ronda Moreta, on dues dotacions han treballat per socórrer els cotxes que s'han quedat encallats amb més de mig metre d'aigua. En aquest punt, s'hi han desplaçat dues dotacions de Bombers. 
 

GALERIA DE FOTOS dels efectes del ruixat torrencial amb calamarsa a Berga
 


 

Vista de la Ronda Moreta de Berga inundada a causa de la pluja Foto: Pere Gendrau

 

Un cotxe encallat amb mig metre d'aigua a la Ronda Moreta de Berga Foto: Pere Gendrau

 

 

Arxivat a