Els Castellers de Berga recuperen la Diada Castellera dels Quatre Fuets

Els amfitrions comptaran amb la companyia dels Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró

Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat el 10 de juny a la 13:41h
Una actuació dels Castellers de Berga a la plaça de Sant Pere.
Una actuació dels Castellers de Berga a la plaça de Sant Pere. | NacióBerguedà
Aquest any sí, els Castellers de Berga reprenen la Diada Castellera dels Quatre Fuets aquest diumenge, 12 de juny. Així, la colla recupera un dels actes més especials previs a La Patum. Els amfitrions comptaran amb les mateixes colles que la Diada del 2019: els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

La plaça de Sant Pere tornarà a esdevenir l'escenari d'aquest espectacle tan emblemàtic, que començarà a les 11.30 hores i que s'allargarà amb un dinar al local dels Castellers i les actuacions musicals dels Trinxats i PD Salas Xic per fer temps abans dels Quatre Fuets a la Plaça Viladomat

Fins ara, s'han celebrat 7 diades dels Quatre Fuets, en les que han participat un total de 9 colles, entre aquestes, les millors del país. Així, la ciutat ha pogut gaudir d'actuacions històriques. Un exemple és el fet que fins a 5 colles diferents han descarregat el pilar de 6 o superior durant la celebració.

Els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró compliran la seva quarta participació aquest 2022, i es convertiran en les colles més habituals a la cita. El 2012 els Castellers de Berga ja existien, però no van fer el seu bateig fins al 7 de juliol, per tant, aquell 2012 no es va organitzar la Diada dels Quatre Fuets. La primera edició fou la del 2013. Sempre s’ha celebrat el diumenge abans de Patum, menys el 2016 que es va traslladar al dissabte a la tarda, per la coincidència amb els actes del 125è aniversari dels Gegants Nous de la Patum i el 150è dels Gegants Vells.

En un comunicat, els Castellers de Berga han volgut expressar l'emoció i la il·lusió de recuperar aquesta Diada: "Després del parèntesi pandèmic, continuem alçant castells sota el sol i la calor o sota les nuvolades i la pluja, compartint abraçades, alegries i potser alguna llàgrima".
Arxivat a