El Berguedà incorpora els primers residents de medicina i infermeria

La comarca acull per primera vegada la residència de dos professionals de medecina i un d'infermeria

Redacció
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:42h
Els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària
Els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària | HSB
La Gerència de l'Institut Català de Salut a la Catalunya Central ha rebut aquest dimarts, 31 de maig, els primers residents de medicina i infermeria familiar i comunitària, que s'incorporen a partir d'aquest dimecres, 1 de juny, als equips d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut al Berguedà, Bages, Anoia, Moianès i Osona.

Durant aquest any hi ha prevista la incorporació de 12 residents a infermeria (4 per cada servei d'atenció primària del Berguedà-Bages, Anoia i Osona) i 4 a medicina (3 al Berguedà- Bages i 1 a Osona).La comarca acull per primera vegada dos residents de medecina i un d'infermeria, que es formaran durant quatre i dos anys, respectivament. 

Una d'elles és la gallega Amparo González, que ha decidit traslladar-se a Berga a fer la seva residència d'infermeria: "M'agrada més el món rural i Berga reuneix tots els requisits que em motiven a venir-hi a viure i a treballar. A més, que sigui el primer any que reben les residents d'infermeria també és una motivació extra".

Per altra banda, Pau Roca Montero és un dels metges de família que s'han incorporat avui formalment a la Unitat Docent Multiprofessional de la Catalunya Central. És de Sant Cugat del Vallès i tenia clar que volia fer la residència en un entorn rural: "Jo concebo que la medicina és poder conèixer el pacient i seguir-lo al llarg de la vida i això només es pot fer des de l'atenció primària. Tot i els inputs negatius que he rebut, jo crec en la sanitat pública i en l'atenció primària per la relació propera entre metge i pacient i he triat la Catalunya Central perquè buscava un entorn més tranquil".

Es preveu que, en els pròxims mesos, s'incorporin més professionals de medicina familiar i comunitària per cobrir les places que han quedat vacants a l'àrea de la Catalunya Central
Arxivat a