Concentració a l'Hospital de Berga en suport dels càrrecs de Salut acusats de vacunar tard els policies espanyols

Una vintena de professionals sanitaris del centre se solidaritzen amb els quatre investigats: Carmen Cabezas, Sara Manjón, Xavier Rodríguez i Adrià Comella

Joan Obiols
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:47h
Professionals de l'Hospital de Berga durant la concentració
Professionals de l'Hospital de Berga durant la concentració | HSB
Diversos professionals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga s'han concentrat aquest dilluns, 30 de maig, davant del centre hospitalari en protesta per la investigació judicial dels alts càrrecs del Departament de Salut que van desplegar la vacunació de la Covid, als quals s'acusa de vacunar tard els policies nacionals i guàrdies civils destinats a Catalunya.
 
A través de les xarxes socials, l'Hospital de Berga ha mostrat el suport als investigats. En la imatge, captada a les portes del centre, hi figuren una vintena de professionals sanitaris. La gerent del centre, Anna Forcada, i la directora assistencial, Antònia Baraldés, han participat en la protesta des de l'Hospital Pius de Valls, on estaven de visita. Les concentracions de suport s'han produït durant aquest dilluns en diversos centres hospitalaris d'arreu del país.

Les mobilitzacions arriben després que un jutjat de Barcelona hagi admès a tràmit una querella contra Carmen Cabezas, actual secretària de Salut Pública i antiga subdirectora general de Promoció de la Salut; Sara Manjón, directora d'Organitzacions i Professionals del CatSalut; Xavier Rodríguez, director de Serveis del Departament; i Adrià Comella, director del CatSalut. Tots quatre seran citats a declarar com a investigats pel retard en la vacunació contra la Covid dels guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

Els sindicats policials Jucil i Jupol van demandar la Generalitat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel retard, i el tribunal i el Suprem van considerar que s'havia discriminat aquests agents policials.
 
Arxivat a