Instal·len el primer sismògraf del Berguedà a Castellar del Riu

L'aparell permetrà valorar i preveure episodis sísmics a la comarca

Redacció
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:36h
L'aparell s'ha instal·lat als voltants de l'Ajuntament.
L'aparell s'ha instal·lat als voltants de l'Ajuntament. | Ajuntament de Castellar del Riu
Arran de la recent firma del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Castellar del Riu i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la setmana passada es va instal·lar un sismògraf -del tipus acceleròmetre- als voltants del consistori. Es tracta de l'únic aparell d'aquestes característiques amb què es compta al Berguedà.

El sismògraf completa el mapa d'aparells mesuradors de la Xarxa Sísmica de Catalunya, que conjuntament permeten valorar i preveure episodis sísmics que es puguin donar arreu del territori. Fins ara, la zona no quedava prou coberta, donat que només hi havia aparells d'aquestes característiques a la cara nord del Túnel del Cadí (ja a la província de Girona), al santuari d'El Miracle, proper a Solsona, i a Oristà, al sud del Lluçanès.

L'Ajuntament espera poder desenvolupar alguna activitat formativa amb centres educatius el pròxim curs escolar. També es posarà un panell informatiu que explicarà què és un sismògraf i com funciona. L'ICGC serà el responsable del manteniment de l'aparell.