Alumnes de l'Institut Serra de Noet restauren el mural del Rei Joan I del Parc dels Soldats

La intervenció ha consistit a reconstruir i pintar les rajoles de ceràmica trencades i la posterior recol·locació

Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:19h
Aspecte del mural després dels treballs de millora dels alumnes de l'institut
Aspecte del mural després dels treballs de millora dels alumnes de l'institut | Ajuntament de Berga
Els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Serra de Noet han finalitzat les tasques de restauració del mural del Rei Joan I del Parc dels Soldats de Berga. En el marc de la matèria de visual i plàstica, els joves han estat treballant durant aquest curs en diverses intervencions de millora a la zona.

Primerament, pintant la font que es troba a un extrem del parc i, després, renovant la imatge del mural, que ha acabat aquesta setmana amb la reposició i col·locació de les rajoles de ceràmica trencades. El mural lluïa, des de feia molts anys, en molt males condicions i amb un avançat estat de degradació.

Des de l'Ajuntament de Berga es va proposar als alumnes el projecte de restauració de la zona i els joves van acceptar-lo. Ells mateixos han elaborat des de zero algunes de les rajoles que havien desaparegut i han restaurat d'altres trencades o en mal estat.
 

Els treballs de recol·locació de les rajoles restaurades pels alumnes. Foto: Ajuntament de Berga


Des d'aquesta setmana, el mural ja llueix una nova imatge, després que els alumnes recol·loquessin totes les peces. L'Ajuntament ha col·laborat amb aquest projecte facilitant-los el material necessari per a dur a terme el conjunt d'actuacions. 



 
Arxivat a