El Berguedà entén l'ajornament de la consulta sobre els JJOO: «Era precipitat i ens faltava informació»

Josep Lara, president del Consell Comarcal, confia que el Govern presentarà una proposta "amb l'Aragó o sense", mentre que Ivan Sànchez, alcalde de Berga, creu que "els Jocs estan morts abans de començar"

Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:22h
El Berguedà estava cridat a votar en la consulta sobre la implicació en els Jocs Olímpics d'Hivern, el 24 de juliol
El Berguedà estava cridat a votar en la consulta sobre la implicació en els Jocs Olímpics d'Hivern, el 24 de juliol | ACN
El Consell Comarcal del Berguedà i el Ripollès consideren encertada la decisió d'ajornar la consulta sobre els JJOO d'Hivern del 2030 que s'havia de celebrar el 24 de juliol. Creuen que la data "era precipitada" i els faltava informació sobre el projecte. Per la seva banda, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, afegeix que l'ajornament era "un secret a veus" i opina que "els JJOO estan morts abans de començar". 

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha reconegut que tenia molt poca informació sobre el projecte: "Realment conec molt poc el projecte i soc el president del Consell Comarcal del Berguedà i l'alcalde de Guardiola de Berguedà, dos territoris molt propers als llocs on passaran els JJOO". En aquest sentit, Lara comprèn l'ajornament de la consulta i creu que és "una bona cosa per veure com avancen els esdeveniments, ja que és molt diferent si hi ha l'Aragó o no". En tot cas, el president s'ha mostrat convençut que el Govern tirarà endavant la proposta "amb l'Aragó o sense".

Ivan Sánchez, que s'ha mostrat contrari a la celebració dels JJOO des d'un inici, celebra l'ajornament de la consulta: "Portar els nostres ciutadans a votar una cosa etèria no era molt just". Sánchez considera que aquesta decisió era "un secret a veus" donada la falta d'entesa "constant" entre el govern català i el d'Aragó. "Jo no sé si s'han entès mai. Vam començar sent els Jocs de Barcelona, després els de Barcelona-Aragó i al final seran els Jocs d'Espanya", assegura. Per Sánchez, "els jocs estan morts abans de començar".

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, va un pas més enllà i demana que s'aprofiti aquest temps per proposar una única pregunta a tot el territori. Colomer creu que Catalunya té la infraestructura necessària per assumir una candidatura sense l'Aragó i, de fet, considera que això podria beneficiar el Ripollès.

Colomer continua defensant que la consulta no és necessària perquè creu que si el Govern considera que la celebració dels JJOO és positiu per al territori ja n'hi ha prou. "És una despesa innecessària, i crec que hi ha altres formes de consultar sense gastar ni un euro", afegeix.

Els veïns del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès també estaven cridats a votar a la consulta del 24 de juliol, però en aquest cas la pregunta era diferent de la de les comarques del Pirineu i se'ls volia demanar si creien que la seva comarca s'havia d'involucrar en la celebració dels JJOO d'Hivern.