Brots del Cim vol tornar a ballar la sardana de la Patum pels 10 anys de la declaració de la UNESCO

Susanna López no descarta confeccionar una sardana exclusiva pel centenari de la Mare de Déu de Queralt

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:28h

 


Aquesta Patum, la colla sardanista Brots del Cim, de l'associació Cim d'Estela ha sorprès tothom amb una nova sardana elaborada per Susanna López en punts lliures, i que ha volgut recrear l'ambient d'un salt de Patum portat a les sardanes. La van fer per primera vegada el dia dels Quatre Fuets durant el 64è Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb Territorial Barceloní, però tenen previst que sigui un dels elements que marqui el 10è aniversari de la Patum com a festa Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat proclamada per la UNESCO. 

Per això, i segons ha explicat López a NacióBerguedà, ja han proposat a l'Ajuntament de Berga i al Patronat de la Patum que, per a la celebració del desè aniversari, aquesta sardana pugui destacar com un dels elements singulars. I és que, tal i com ha afirmat, es tracta d'una sardana pensada “amb sentiment i perquè la gent se senti a la plaça de Sant Pere”. D'aquesta manera, doncs, considera que “no es pot ballar en qualsevol moment”, motiu pel qual no s'ha reproduït durant cap dels dies de Corpus. 

Durant la seva estrena en el concurs dels Quatre Fuets, que va comptar amb la participació de 20 colles, es van realitzar quatre tirades amb nous passos de Turcs i Cavallets, Gegants, l'Àliga, els Nans Nous, els Vells, les Maces, els Tirabols i totes les comparses que conformen la festa. En cadascuna d'aquestes, ha detallat, es van estudiar els moviments al mil·límetre perquè cada punt pas estigués relacionat amb la comparsa. “El somriure de la cara, els dits dels Gegants oberts, la posició de cada genoll, cada punta...”, ha exemplificat López. A més, ha explicat que va requerir dies i setmanes d'assajos, però que finalment va sortir perfecte: “És la Patum portada a la sardana”.

Segons la fundadora i capdansera de la colla sardanista, ara s'està a l'espera de la programació de l'aniversari dels 10 anys de la declaració de la UNESCO tot i que, des de la colla, tenen molta il·lusió per poder tornar a ballar aquesta sardana. D'altra banda, ha anunciat que per a la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt també s'està plantejant realitzar una nova sardana de punts lliures que expliqui aquesta història i transmeti tots els seus sentiments. 
Arxivat a