Berga recupera aquesta mitjanit la celebració del Cap d'Any Patumaire

Després de dos anys sense Patum a causa de la pandèmia, la plaça de Sant Pere donarà la benvinguda a la festa entre música, fuets, barreja i xocolata

Joan Obiols
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:30h
Dos patumaires amb un fuet de Patum al Cap d'Any Patumaire
Dos patumaires amb un fuet de Patum al Cap d'Any Patumaire | NacióBerguedà

A les 12 de la mitjanit d'aquest dimecres a dijous, la plaça de Sant Pere de Berga donarà la benvinguda al Cap d'Any Patumaire entre música, fuets, barreja i xocolata. Així, s'iniciarà el cicle de la Patum 2022, que reprèn amb plenitud la celebració de tots els actes després de dos anys d'aturada per la pandèmia. El músic berguedà Lluís Gual, qui ha coordinat l'organització del Cap d'Any, ha explicat a aquest diari que faran una celebració "com la dels altres anys" que espera acollir "un gran nombre de berguedans".

Així, el Cap d'Any començarà amb el repic de les campanes quan el rellotge de Sant Pere marqui les 12 en punt de la nit. Després, una trentena de músics interpretaran el ball de gegants "Cap d'Any de Patum" de Polit Miró, que donarà pas a diferents salts de tirabols. Alhora, els berguedans que s'apleguin a la plaça podran comprar xarrups de barreja i fuets de xocolata, gràcies a la participació de Licors Simón i Cal Alberich.

Lluís Gual ha explicat a NacióBerguedà que l'organització d'aquesta tradicional celebració berguedana s'ha fet amb la col·laboració de Joan Salas, Marc Villegas i Elias Barniol. També compten amb l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), que dirigeix la Judit Marmi. Enguany, a diferència de les anteriors edicions, Jordi Plana, qui fou un dels impulsors del Cap d'Any, ha fet un pas al costat en l'organització de l'acte, però ha donat un cop de mà en l'elaboració del cartell i en l'assessorament de temes logístics.

El Cap d'Any Patumaire va organitzar-lo en els seus inicis l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga, i quan l'entitat va desvincular-se'n, Pòlit Miró va seguir-ne el relleu i va mantenir-s'hi fidel per donar-hi impuls. Miró va morir el novembre de 2017. Abans, però, va passar l'encàrrec a Lluís Gual, qui des de llavors, coordina la part musical. 
 

Cartell del Cap d'Any Patumaire 2022. Foto: Cedida

Arxivat a