Berga acull una nova jornada de donació de sang per remuntar l'estat de les reserves

Les transfusions han augmentat un 10% i calen 1.100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients

Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:11h
Els donants han de tenir entre 18 i 70 anys
Els donants han de tenir entre 18 i 70 anys | Martí Albesa
"Fan falta més donacions per remuntar l’estat de les reserves". El Banc de Sang fa una crida a participar en la jornada de donació de sang que acollirà Berga el pròxim dimecres, 1 de juny, de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 21 h, a l’Espai Jove, situat al carrer Mossèn Espel, número 13.

L'organisme explica que els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat, de manera que les reserves de sang són més baixes del que és habitual. Les transfusions als hospitals catalans han augmentat un 10% i calen 1.100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients. Aquest augment de les transfusions, es deu, per una part, al fet que encara s'estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. 

Els motius més freqüents pels quals una persona pot necessitar transfusions són els càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang, com anèmies. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les condicions de tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per participar de les campanyes de donació, cal reservar hora a la pàgina web donarsang.gencat.cat o trucant al 93 557 35 66.  
 


Arxivat a