L'alcalde de Borredà demana a Puigneró «complir amb el compromís» d'incloure el poble en el desplegament de la fibra

Jesús Solanellas assegura que el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori va dir-li que la fibra "arribaria a tots els municipis berguedans el 2023"

Joan Obiols
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:46h
Jordi Puigneró, vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori
Jordi Puigneró, vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori | Generalitat de Catalunya
"Borredà ha de ser inclòs en el desplegament de la fibra òptica. És el compromís donat i demano que sigui complert". És la reclamació que ha fet l'alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, a través d'una carta presentada al vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, després que anunciés ampliar la cobertura de la fibra per cable a 6 pobles del Berguedà durant el 2022: Gósol, La Pobla de Lillet, Saldes, Vilada, Castellar de N’Hug i Capolat. I fer-ho en altres 9 a partir del 2023: Gisclareny, Vallcebre, Fígols, Castellar del Riu, Montmajor, Montclar, Sant Jaume de Frontanyà, Castell de l’Areny i La Nou de Berguedà. 

"On és Borredà", demana l'alcalde, que no figura en cap de les dues llistes malgrat que actualment el poble no té fibra òptica per cable. En aquest sentit, Solanellas recorda que l'1 de juny de 2021 va adreçar una instància al conseller, la qual va respondre "que la fibra es desplegaria en tots els municipis pendents de la comarca l'any 2023", segons explica l'alcalde. En aquest sentit, qüestiona que el conseller ara parli de "a partir del 2023", quan el compromís era tenir-ho enllestit "el 2023". Afegeix que "no té cap lògica ni és just que el desplegament de la fibra no es faci sobre la totalitat dels municipis del Berguedà", tal com està prevista l'actuació.

Així, l'alcalde reitera que Borredà sigui inclòs en el desplegament de la fibra òptica que a hores d'ara està en curs, "seguint la C-26, la carretera que porta de Berga a Vilada", tenint en compte que a finals d'any s'hauria ampliat la cobertura fins a aquesta població. "Estem a escassos 7 km. No té cap lògica ni justificació no arribar fins a final del límit comarcal", conclou Solanellas.