El Berguedà busca voluntaris per exercir de mentors a sol·licitants d'asil

L'acompanyament dura 8 mesos i se'ls dona suport en l'àmbit de l'aprenentatge de la llengua, la inserció laboral, l'ampliació de la xarxa social i la vinculació al territori

Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:47h
Un punt de primera atenció als refugiats de la Creu Roja
Un punt de primera atenció als refugiats de la Creu Roja | Creu Roja
El Berguedà busca voluntaris per exercir de mentors de sol·licitants d’asil que resideixen a la comarca. Tal com ha explicat la consellera d'Atenció a les persones, Anna Maria Serra, "arribar a un país nou, amb una cultura i costums diferents no és fàcil. Una persona mentora ajuda als nouvinguts en el seu dia a dia, els acompanya i fa costat en totes aquelles qüestions necessàries que fan referència al coneixement de l’entorn". El Consell Comarcal s’ha sumat així al Programa Català del Refugi del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

Tot i que els demandants d’asil reben suport i acompanyament a través dels estaments oficials, el mentor és un guia per a aquestes persones, una figura de suport personal. Així mateix, la consellera Serra ha destacat que d’ençà que Berga forma part del programa d’acollida de persones refugiades de la Creu Roja, diferents berguedans ja han exercit de mentors de refugiats que resideixen al Berguedà. "És una tasca voluntària que serveix per ajudar als nouvinguts i les seves famílies", destaca Serra.

La iniciativa del Programa Català del Refugi treballa per l’empoderament de les persones vinculades a la Protecció Internacional, donant-los suport en els àmbits d’aprenentatge de la llengua, inserció laboral, ampliació de la seva xarxa social i la vinculació al territori on resideixen. Tot això es fa des de l’acompanyament d’una persona o un grup de persones mentores durant un període de 8 mesos, prorrogables a 1 any.

Les persones interessades a participar en el programa poden contactar amb la tècnica de Mentoria a la Catalunya Central, Sara Casajuana, a través del correu mentoriarefugiats7@resilis.org o al telèfon 683 117 990. També hi ha l’opció d’oferir una sessió informativa – presencial o en línia- per proporcionar major informació en cas que hi hagués demanda.

Per qualsevol pregunta o aclariment també es pot contactar amb el Punt de Voluntariat del Berguedà a través del correu: voluntariat@ccbergueda.cat. Es pot trobar més informació al següent enllaç.