Avià acull el 30è Aplec de Penyes del RCD Espanyol

El poble rebrà el pròxim diumenge, 29 de maig, unes 600 persones d’arreu de Catalunya, membres de la junta directiva del club i exjugadors pericos

Redacció
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:18h
Un partit de l'Espanyol a l'RCDE Stadium.
Un partit de l'Espanyol a l'RCDE Stadium. | Europa Press
Avià acollirà el diumenge, 29 de maig, el 30è Aplec de Penyes del RCD Espanyol organitzat per la Penya Pericos del Berguedà i la col·laboració de l’Ajuntament d’Avià. L’alcaldessa Patrocini Canal ha mostrat la satisfacció de rebre els penyistes i ha desitjat que "satisfaci a tothom".

El president de la Penya Pericos del Berguedà, Josep Badia, preveu una jornada "festiva" per tots els seguidors d’Avià, del Berguedà i de Catalunya: "Esperem passar un bon dia tots junts i que marxin amb un bon record del poble que els serveixi per tornar-nos a visitar".

L’Aplec de Penyes del Berguedà s’havia de fer l’any 2020, però va quedar aturat per la pandèmia. Després de dos anys d’absència, es farà per primera vegada a la història a la comarca del Berguedà. "Esperem la visita d'unes 600 persones d’arreu de Catalunya", ha assenyalat Badia. La jornada comptarà també amb la presència dels membres de la juntadirectiva de l’Espanyol i diferents exjugadors del club.

Els actes de l'Aplec a Avià començaran a les 9 del matí al Parc del Tossal, amb la recepció de les penyes i un esmorzar amb entrepà de botifarra. Allí hi seran presents els acordionistes d’Avià per amenitzar la primera activitat del dia. Seguidament, a les 10.30 h, tindrà lloc la cercavila de Correnotes Band, amb sortida i arribada a la plaça de l'Ateneu, que transcorrerà pels carrers d’Avià amb totes les penyes.

A les 11 h hi haurà el pregó de benvinguda per part de les autoritats a la mateixa plaça de l’Ateneu. Després, a les 12 h, els Grangers del Berguedà faran una exhibició de ball country, Sac i Ganxo oferiran una actuació d’havaneres i els Correnotes Band interpretaran un concert de Patum. A la mateixa hora al camp de futbol municipal Alfons Gonfaus tindrà lloc un partit amistós Memorial Joan Costa Badia entre una selecció de la Federació de Penyes i la UE Avià.

El dinar de germanor es farà a les 14.30 h al pavelló d’Avià, que viurà un homenatge als socis que ja no hi són, un lliurament de records i un sorteig d’obsequis cedit pel RCDE Espanyol. La cloenda de l’Aplec es farà a les 17.30 h. Per participar en totes les activitats de la trobada cal pagar 35 euros pels adults i 20 euros pels nens.

Des de l'organització informen que no és necessari formar part de la Federació de Penyes per participar-hi: "Estem oberts a la gent d’Avià que vulgui venir a gaudir de la jornada. Hi ha gent que no és de l’Espanyol i que ens ve a ajudar. Tenim molts voluntaris avianesos que ens ajuden i col·laboren amb nosaltres, ja que organitzar una jornada d'aquestes característiques comporta molta feina".

Durant tot el matí, hi haurà també dues exposicions. El corredor avianès Marc Coma exposarà els 5 trofeus del Dakar i Ramon Gangolells farà una mostra de motos clàssiques. L’Ajuntament d’Avià col·labora amb l’Aplec amb la cessió dels diferents espais municipals i del pavelló, on instal·larà una gran carpa. A més, hi haurà una paradeta d’embotits de Cal Tufaire perquè els visitants puguin comprar productes locals de primera qualitat.

Per a més informació, l'organització posa a disposició dels interessats el número de telèfon de Josep Badia (626.884.907) i Xavier Salas (639.394.488).