La Generalitat promet «ajudes» al comerç de Berga si tira endavant el projecte de l'APEU

El director General de Comerç es reuneix amb Bergacomercial i l'Ajuntament de Berga per conèixer la situació actual del sector a la ciutat

Joan Obiols
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:32h
El director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, a Berga
El director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, a Berga | Bergacomercial
Berga ha acollit aquest dijous, una trobada entre el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades; l'Ajuntament de Berga i Bergacomercial. L'associació de comerciants ha exposat davant els representants polítics la situació actual i futura del sector a la ciutat, les millores urbanístiques que calen amb urgència i els principals avanços en el desenvolupament del futur projecte de l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), que s'està tirant endavant entre el consistori, la Diputació de Barcelona, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà i els comerciants del carrer Major i del carrer del Roser. En la reunió entre les parts, la Generalitat també ha presentat la línia d'ajudes que donarà al comerç si el projecte de l'APEU tira endavant. Així ho ha assegurat l'associació de comerciants a través d'un comunicat de premsa. 

Posteriorment a la trobada, els presents han visitat l’eix comercial del carrer Major i el carrer del Roser, on s’estudia implementar l’APEU, per tal que la Generalitat "veges de primera mà" la realitat de la zona. També s'han exposat el conjunt de millores que "amb consens dels implicats" es proposaran pel projecte. Per la seva banda, Bergacomercial ha explicat que la reunió ha servit "per reforçar la idea de la necessitat de reurbanitzar l'eix comercial" i es mostren confiats que l'APEU "ha d'ajudar a modernitzar el comerç, a ser més i millors i a complir la funció social i econòmica que li és innata". Per la seva part, el director de Comerç, Jordi Torrades ha manifestat el seu suport a la iniciativa i ha assegurat que "hi haurà recursos" si s'implementa.

En la trobada també hi ha assistit la Cap de l’Àrea de Comerç del CCAM, Marta Raurell; la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a la Catalunya Central, M. Teresa Clotet; i la Cap de la Secció d’Empresa a la Catalunya Central, Dolors Presagué.
 
Arxivat a