El Consell Comarcal registra més de 1.000 sol·licituds per optar a les beques de menjador i transport escolar

Pel que fa a les peticions d'ajudes per estudis postobligatoris, l'ens ha atès 1.932 consultes

Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:17h
El bus escolar a l'Institut Guillem de Berguedà.
El bus escolar a l'Institut Guillem de Berguedà. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha registrat més de 1.000 sol·licituds per obtenir les beques de transport i menjador escolar per al curs 2022-2023, xifres que s’assimilen a les dels anys anteriors. Una part d’aquestes sol·licituds s’han realitzat a través del nou sistema e-BEQUES, que ha permès l'acompanyament a les famílies per tramitar les ajudes a través de videotrucades.

L’aposta de l’ens comarcal per reforçar la via telemàtica en la petició de les beques d’enguany "ha estat satisfactòria i s’ha aconseguit l’objectiu principal". Paral·lelament, han augmentat les trucades telefòniques per informar-se sobre les ajudes de transport i menjador escolar. En total, el Consell ha rebut 788 trucades entre el 19 d’abril el 13 de maig, el període establert per presentar les sol·licituds. Pel que fa a les peticions de beques per estudis postobligatoris, el Consell ha atès 1.932 consultes. D’aquestes, 825 s’han fet in situ, a l’Oficina Jove del Berguedà.

Un cop rebudes les peticions, s’obre un nou procés que finalitzarà el mes de setembre amb l’obtenció definitiva de les beques abans de l’inici del nou curs escolar. El període de reclamacions es podrà fer del 14 al 28 de setembre de 2022 per aquelles sol·licituds que s’hagin pogut resoldre abans del 14 de setembre. Les sol·licituds resoltes més tard d'aquesta data, tindran 10 dies hàbils per realitzar la reclamació, a partir del dia de la publicació.

Satisfacció entre els consellers d’Educació i Joventut
Araceli Esquerra, consellera d’Educació, i Abel Garcia, conseller de Joventut, han mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament i les xifres obtingudes en els processos de peticions de beques. Araceli Esquerra ha explicat que "les xifres de sol·licituds s’han mantingut similars a les dels cursos anteriors i això demostra que l’aposta del Consell per reduir la presencialitat i augmentar la tramitació en línia ha estat positiva per les famílies".

Per la seva banda, Abel Garcia ha exposat que les "més de mil peticions obtingudes reforcen la tasca que està portant a terme el Consell Comarcal del Berguedà per donar als interessats totes les facilitats possibles per tramitar unes ajudes que són molt importants per les famílies".