Bagà finalitza la primera fase de les obres de restauració del Pont de la Vila

Hi ha previstes dues noves actuacions per assegurar-ne l'estructura i l'endreça de l'entorn

Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:19h
El Pont de la Vila de Bagà és un element arquitectònic icònic i d'època medieval
El Pont de la Vila de Bagà és un element arquitectònic icònic i d'època medieval | Ajuntament de Bagà
L’Ajuntament de Bagà i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de Barcelona han finalitzat la primera fase d'actuació de les obres de restauració del Pont de la Vila, iniciades ara fa uns mesos. Està previst que a finals d’any es dugui a terme una segona fase per continuar amb les tasques de manteniment i conservació d’aquest element arquitectònic icònic i d'època medieval. 

L’objectiu d'aquesta primera intervenció ha estat assegurar l’estructura del pont i evitar-ne la degradació. Tal com han explicat el regidor d’Urbanisme i Patrimoni Arquitectònic, Marc Camps, el Pont de la Vila "necessitava una intervenció per assegurar-ne el futur". "El deficient drenatge de les aigües de pluja havia provocat, en els darrers anys, el rentatge de les juntes de morter i el despreniment dels carreus", ha declarat el regidor. Amb la intervenció en una de les voltes s’ha aconseguit reforçar l’estructura amb una contra volta de formigó de calç i s’hi ha instal·lat un drenatge intern per evitar els despreniments. Segons està previst, a finals d’aquest any, es completarà l’obra fent la mateixa intervenció a la segona volta del pont. Posteriorment, es restituirà el conjunt del paviment.

El consistori confia que en un futur pròxim es pugui executar una tercera intervenció d'endreça de l'entorn. Camps considera que és "necessari per poder fer lluir, encara més, un espai tan característic del poble". L'execució de l'obra ha tingut un cost de 31.116,24 euros i ha estat finançada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de Barcelona. L'obra ha estat dirigida pels serveis tècnics d'aquest ens amb els recursos de personal propi. D'altra banda, l’Ajuntament de Bagà s’ha fet càrrec de la direcció d'arqueologia, que ha tingut un cost de 4.852,10 euros.