SERVEIS

Territori promet finalitzar la parada d'autobusos de Gironella abans del segon trimestre del 2023

La nova instal·lació s'ubicarà a l'Avinguda Catalunya i ocuparà una zona de 2.000 metres quadrats, el projecte té un cost aproximat d'1 milió d'euros

per Joan Obiols, Gironella, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 14:50 |
L'alcalde de Gironella, David Font i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró | Joan Obiols
Gironella disposarà de la nova parada d'autobusos a l'avinguda Catalunya abans del segon trimestre del 2023. Així ho ha anunciat aquest matí el vicepresident del Govern i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró davant l'alcalde de la vila, David Font en l'acte de presentació de la fase final del projecte, que ja està redactat i aprovat.

El Departament ha posat terminis: espera licitar les obres abans de les vacances d'estiu per poder-les iniciar al més aviat possible. Els treballs s'allargaran -com a màxim- fins al segon trimestre del 2023. La principal idea amb què treballa el Departament és disposar de l'equipament durant la primavera de l'any que ve


La nova instal·lació tindrà un cost aproximat d'1 milió d'euros, la qual preveu una zona de 2.000 metres quadrats urbanitzada on se situaran 4 andanes perquè hi puguin fer parada els vehicles que vagin en sentit nord i sud. A cada banda, hi haurà una pèrgola i, a la zona més propera a l'avinguda, s'hi alçarà una marquesina. L'equipament també disposarà de diferents punts de càrrega per a mòbils, connexió wifi i aparcament per a bicicletes. L'espai estarà envoltat d'arbres i de zones verdes.

David Font ha destacat que el projecte "és fruit de 6 anys de converses i feina interna entre l'Ajuntament i el Departament". Ha recordat que és el mateix espai on el Carrilet va el seu últim viatge a Gironella fa 50 anys: "Ara recuperarà la seva funcionalitat i tornarà a ser un punt neuràlgic del transport públic de la vila".


L'alcalde creu que el nou emplaçament suposarà "un salt qualitatiu per la ciutadania" i que repercutirà "positivament" en el nombre de passatgers i la reducció de les emissions. Font ha aprofitat per traslladar al conseller la necessitat de "millorar les comunicacions amb les comarques veïnes" però ha evitat la demanda del tren a la comarca: "Jo no ho demanaré", ha dit.

Per la seva banda, Jordi Puigneró ha destacat que la nova instal·lació complirà amb els 3 objectius que treballa el Departament: connectar el territori per assegurar la igualtat d’oportunitats entre ciutadans, digitalitzar el país i descarbonitzar la mobilitat. En aquest sentit, ha defensat que l'obra servirà per "pacificar la mobilitat de la zona i dignificar el transport públic col·lectiu". 

 

Participació