L'edició de primavera del Mercat de Productors del Berguedà certifica l'èxit del certamen i ja prepara la versió d'estiu

El dissabte, 9 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Cal Rosal, es presenta amb un nou format de tarda-vespre acompanyat de música i paradetes

Redacció
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:39h
Visitants durant aquest cap de setmana al Mercat de Productors del Berguedà a Cal Rosal
Visitants durant aquest cap de setmana al Mercat de Productors del Berguedà a Cal Rosal | Cedida
Finalitza amb gran èxit l'edició de primavera del Mercat de Productors del Berguedà, celebrat aquest passat diumenge 15 de maig, a Cal Rosal. De la mà dels mateixos productors, els visitants han pogut conèixer i emportar-se a casa una gran varietat de productes de proximitat. L'organització ja posa la mirada per la pròxima data: el dissabte, 9 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Cal Rosal. Se celebrarà la versió d'estiu amb un nou format de tarda-vespre acompanyat de música i paradetes.

Aquesta edició de primavera ha comptat amb la participació d’una desena de productors que n'han fet una valoració molt positiva: "Hem notat molt d'interès per part del públic en saber i conèixer el producte de la comarca", comenta Sebastià Prat, productor de La Parada d’Olvan. "És un mercat on sempre en sortim molt contents, sigui per les vendes o pel fet de fer-nos conèixer", assenyala Coqui, productora de Formatges Cuirols. Alguns paradistes també recalquen l'oportunitat que suposa l'espai per teixir aliances amb el gremi: "Ens ajuda a conèixer-nos i fer xarxa", esmenta laLluïsa, de la Formatgeria La Rocatova.

Paral·lelament al mercat de paradetes, els més petits han participat d'un taller pràctic per aprendre a cultivar verdures de temporada de la mà de Curriu GardenTaller. Els infants s'han pogut endur a casa els productes per gaudir-los i seguir-los cuidant. Com a activitat estrella, l’Eric Ochoa, xef del restaurant de la Destil·leria de Gironella ha protagonitzat el showcooking. Ochoa ha cuinat un plat que ha anomenat el "fals rissotto", elaborat amb blat forment de L’Escairador, utilitzant formatge Blancafort per a fer la salsa del rissotto i la mel de l’Avi Joan per complementar el plat. A més a més, per marinar-lo, el xeff ha proposat "La Golosa", una varietat de cervesa de Cerveses Grenyut.

Finalment, el certamen ha tancat portes amb l'actuació musical de Laura Luceño, qui ha acabat d’animar l’ambient amb el seu repertori musical. El Mercat de Productors del Berguedà és un projecte impulsat des de la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal – Olvan, l’Ajuntament d’Olvan i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Arxivat a