Uns 400 alumnes berguedans visiten la depuradora, la deixalleria i l’abocador de la comarca

D'aquesta manera els estudiants coneixen com es desenvolupa el tractament de les aigües residuals i com es gestionen els residus

Redacció
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:01h
Les visites guiades a les instal·lacions finalitzaran aquest mes de maig
Les visites guiades a les instal·lacions finalitzaran aquest mes de maig | Consell Comarcal del Berguedà
Fins a finals d’aquest mes de maig, uns 400 estudiants berguedans d’educació primària hauran pogut descobrir com funcionen les estacions depuradores d’aigües residuals de la comarca, les deixalleries i l'abocador comarcal de Font Ollera a través de visites guiades del Catàleg d’Activitats als Centres Educatius del Consell Comarcal del Berguedà.

Les depuradores són un dels serveis ambientals que gestiona l'ens comarcal i que els alumnes poden visitar per saber de quina manera es fa el tractament de les aigües residuals i com es gestionen els residus que hi arriben a través de la xarxa de clavegueram. Professionals del servei els expliquen el funcionament in situ. Aquestes visites s’acabaran a finals d’aquest mes de maig. Es tracta d'un conjunt d'activitats adreçades a alumnes de la comarca que van quedar aturades arran de la irrupció de la Covid. Enguany, hi participen centres de Berga, Puig-reig, Gironella, Cercs, Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet.

Vicenç Linares, el conseller de Medi Ambient ha celebrat que s’hagin pogut reprendre aquestes visites ambientals que la pandèmia va obligar a aturar. Unes sortides que en el cas de les depuradores "permeten els alumnes veure la quantitat de residus que arriben a les depuradores a través del clavegueram, com per exemple les tovalloletes". D’aquesta manera els joves "aprenen que els vàters no són papereres i que no s’hi ha de llançar aquests productes, ja que són perjudicials per al medi ambient". Linares ha exposat que visitar les depuradores, deixalleries i l’abocador permet "no només explicar-ne el funcionament als joves sinó que comprovin personalment la importància de reciclar bé".