L’Ajuntament de Berga posa a sorteig 48 salts de plens, 5 de maces plenes i 12 de lluïment

S’anul·len les instàncies presentades que facin referència al sorteig anunciat fa unes setmanes pels vestidors de plens

Joan Obiols
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:25h
La regidora de Patum, Roser Valverde i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez
La regidora de Patum, Roser Valverde i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez | Joan Obiols
Es posen a sorteig 48 salts de plens, 5 de maces plenes i 12 de lluïment per la Patum 2022. Així ho han anunciat aquest dilluns en roda de premsa la regidora de Patum, Roser Valverde i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez. També es rifen 368 places per omplir el balcó de l'Ajuntament.

El període vàlid per a presentar les instàncies serà del 19 al 27 de maig. La primera setmana de juny es farà el sorteig i el consistori serà l'encarregat de contactar amb els guanyadors. Com a novetat, el sorteig de plens estarà obert a tothom, incloses aquelles persones que hagin saltat de ple anteriorment.

L'alcalde Ivan Sànchez ha recordat que l'Ajuntament és l'únic òrgan que té la potestat per a determinar els sortejos de la Patum. Així, queden anul·lades totes les instàncies presentades i que facin referència al sorteig dels salts anunciat pels vestidors de plens fa unes setmanesLes persones que ho desitgin, podran tornar a sol·licitar un salt seguint els diferents sortejos que ha organitzat el consistori. 

Sobre el conflicte entre els vestidors de plens i les maces, l'alcalde ha recordat que la idea de treure a sorteig els salts de plens i maces s'estava treballant des de les dues bandes. L'anunci fet avui per l'Ajuntament és un acord conjunt amb els membres de la comparsa. De totes maneres, l'Ajuntament ha assegurat que seguirà fent camí per a millorar la relació entre les parts i que es mantindran les reunions i les trobades "amb totes les persones que s'hagin pogut sentir ofeses en algun moment", ha dit Sànchez.

"No és casualitat que l'anunci s'hagi fet a un mes exacte de dijous de Corpus", ha dit Sànchez. I ha recalcat que si no passa res extraordinari, es farà Patum amb absoluta normalitat: "És una de les més importants de les nostres vides: és la Patum de la represa i del canvi". En aquest sentit, ha posat en valor el conjunt de novetats que es presenten, com el festival musical a la plaça Cim d'Estela, l'espai gastronòmic i de proximitat al Vall o el refinançament de la festa.

Sobre aquest últim punt, Sànchez ha explicat que resten pendents de tancar al llarg d'aquesta setmana un acord per rebre finançament privat. Aquesta partida se sumaria als 330.000 euros que habitualment hi destina l'Ajuntament, als 100.000 euros que hi posa la Generalitat (com a mínim durant els pròxims 4 anys), als 10.000 euros de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i als 15.000 euros de la Diputació de Barcelona, que es podrien "doblar o triplicar" de cara l'any vinent.

Horari i ordre d'actuacions de les barraques
L'Ajuntament ha detallat l'horari i l'ordre d'actuació dels grups que tocaran durant les barraques de dijous de Patum. Així, el grup barceloní Xiula serà l'encarregat de donar el tret de sortida al festival a partir de les 17 hores. Posteriorment, a les 21.30 h, es donarà pas als valencians Smoking Souls. Seguidament, a les 23 h, pujarà a l'escenari El Diluvi, un altre de les bandes de referència del sud del país. Passada la mitjanit, a les 00.45 h, serà el torn de Doctor Prats. Finalment, a partir de les 2.45 h, PD Siles serà l'encarregat de tancar la nit. L'horari i l'ordre de la resta de grups s'anunciaran entre aquest dimarts i dimecres.
Arxivat a