Més de 500 infants d'arreu de Catalunya omplen el passeig de la Indústria de Berga per jugar a escacs

Es tracta de la 1a trobada sobre aquest joc que protagonitzen alumnes de 6è de primària i 1r de secundària de les escoles FEDAC

Redacció
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:37h
La 1a trobada eskcmat de les escoles FEDAC s'ha celebrat aquest divendres a Berga
La 1a trobada eskcmat de les escoles FEDAC s'ha celebrat aquest divendres a Berga | FEDAC
Més de 500 alumnes de 16 escoles FEDAC de Catalunya han omplert aquest matí de taules i d'escaquers el passeig de la Indústria de Berga per jugar a escacs. Es tracta de la 1a trobada d'escacs #eskcmat, on nens i nenes de 6è de primària i 1r de secundària han posat en pràctica els seus coneixements escaquístics i han après els uns dels altres en un ambient lúdic i festiu.

La trobada ha volgut posar en valor els beneficis educatius i socials del joc dels escacs en l'àmbit escolar. A més de potenciar les habilitats cognitives vinculades al pensament lògic i  racional. Diversos estudis demostren els beneficis dels escacs educatius a l'hora de desenvolupar l'atenció i la concentració dels alumnes, augmentar la motivació per l'aprenentatge o treballar destreses socials i afectives, com l'empatia, la paciència, el respecte a l'altre, saber perdre o la superació personal, entre d'altres.

La 1a trobada ha estat organitzada per l'equip docent impulsor del joc dels escacs a les escoles FEDAC. En aquests centres, els escacs educatius s'imparteixen com a activitat complementària dins de l'horari escolar. L'acte també ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i del Club d'Escacs Berguedà.
Arxivat a