El projecte Melhorament del Camí dels Bons Homes rep dos Premis CETT Alimara

En reconeixement del bon ús del català i per ser una iniciativa "inspiradora, emocional i motivacional"

Redacció
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:56h
Lluís Vall, president de l'ADB, va recollir els reconeixements
Lluís Vall, president de l'ADB, va recollir els reconeixements | ADBerguedà
La 37a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona celebrada aquest dijous, 12 de maig, ha distingit amb dos guardons el projecte Melhorament, implementat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà al Camí dels Bons Homes. La cerimònia reconeix els programes que durant l’últim any han aportat una visió innovadora en les experiències, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca del sector turístic, hoteler i gastronòmic. 

​El projecte Melhorament és un estudi inèdit sobre els beneficis que aporta la realització d’una ruta de llarga durada, en l’estat d’ànim, la satisfacció amb la vida o la felicitat entre altres variables. A Catalunya no existia cap estudi d’aquest tipus, el qual es va començar a desenvolupar fa just un any. Així, el projecte ha rebut el 2n premi de la categoria "Throught Experiences", que reconeix aquelles iniciatives inspiradores, emocionals i motivacionals en el seu públic o usuaris.

També ha rebut el 2n premi de la categoria "Alimara CAT", per l’ús impecable de la llengua catalana en nous continguts i registres. Aquest últim guardó l’atorga la Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, que premia un projecte d’alta qualitat que fa un bon ús del català en el sector turístic, hoteler i gastronòmic.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall ha mostrat la seva satisfacció pels reconeixements: "Rebre dos premis pel projecte Melhorament del Camí dels Bons homes ens omple d'alegria i orgull". Vall ha recordat que es tracta d'un projecte "en fase de sortida i que té tots els ingredients necessaris per posar les persones al centre del turisme i, d’aquesta manera, obrir un nou públic de visitant que respecti i cuidi l’entorn".

Després de la cerimònia, la CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya ha afirmat que la gal·la demostra que "el turisme té futur i que s’està recuperant". També ha posat de manifest com el sector "afronta reptes com la digitalització, la sostenibilitat i el coneixement". "Els premiats fan palès el compromís d’empreses i institucions per un turisme més responsable i amb retorn econòmic i social", ha dit.

Els Premis CETT Alimara Barcelona, creats el 1984, estan organitzats pel CETT, Centre Universitari de Referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, juntament amb el Saló del Turisme B-Travel. Hi col·laboren l'Organització Mundial de Turisme i la Generalitat de Catalunya.