Aterra a Cal Rosal l'edició de primavera del Mercat de Productors del Berguedà

El certamen d'aquest diumenge, 15 de maig, comptarà amb una desena de paradetes amb productes de proximitat

Redacció
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:26h
Imatge d'arxiu del Mercat de Productors del Berguedà
Imatge d'arxiu del Mercat de Productors del Berguedà | Cedida
Aquest diumenge, 15 de maig, a la porta del comerç de Cal Rosal se celebrarà l'edició de primavera del Mercat de Productors del Berguedà, amb la presència d'una desena de productors de la comarca que oferiran tota mena de productes de proximitat. Així, durant tot el matí hi haurà La Cooperativa Agrobotiga, La Mel de l’Avi Joan, Formatges Blancafort, Formatges Cuirols, La Parada d’Olvan, L’Escairador, Cal Pauet, Formatgeria La Rocatova, Peu de Roques i Cerveses Grenyut.

La fira seguirà el mateix format que les edicions passades, començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a dos quarts de 3 de la tarda. S'hi podran comprar productes de primera mà i tractar amb els seus productors, hi haurà una proposta d’activitat infantil, es farà un vermut musical i s'oferirà un Showcooking.

Aquest consistirà a explicar el procés d'elaboració del blat forment, fet amb productes de l'Escairador de la mà del xef Eric Ochoa, del restaurant de Gironella La Destil·leria. L'objectiu és donar a conèixer i valorar la feina que hi ha des que el producte està al camp fins que arriba a la taula. L’activitat infantil comptarà amb la col·laboració de Curriu Garden, que a través d’un taller pràctic, mostrarà als més petits a cultivar aliments d’horta, com l’enciam o l’escarola. A més a més, tots aquells que hi assisteixin es podran endur el producte que hagin plantat a casa seva.

La jornada conclourà amb el tast del blat forment elaborat durant el showcooking, acompanyat de l'actuació musical en directe de la cantant experimentada del Berguedà Laura Luceño. El Mercat de Productors és un projecte que s'impulsa des de la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal i Olvan, l'Ajuntament d’Olvan i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Arxivat a